Αρχική Σπίτι & Design Κρεμαστό Φωτιστικό Vertigo της Constance Guisset για την Petite Friture.

Κρεμαστό Φωτιστικό Vertigo της Constance Guisset για την Petite Friture.

by Andreas Rekopoulos
Κρεμαστό Φωτιστικό Vertigo της Constance Guisset για την Petite Friture

Το κρεμαστό φωτιστικό Vertigo της Παριζιάνας σχεδιάστριας Constance Guisset εντυπωσιάζει με το υπέροχο ανάλαφρο σχήμα του που χορεύει στον αέρα.

Η Constance Guisset συνηθίζει να σχεδιάζει αντικείμενα που χαρακτηρίζονται από ελαφρότητα, κίνηση και το στοιχείο της έκπληξης. Ανάμεσα στα πολλά εμπνευσμένα σχέδια της το κρεμαστό φωτιστικό Vertigo είναι ένα κομμάτι που ενσωματώνει όλα αυτά στα στοιχεία στο μέγιστο. Παράλληλα πρόκειται για ένα κυρίαρχο στοιχείο στον χώρο που δίνει έντονα το στίγμα του όπου και να τοποθετηθεί.

Τεράστιο και ταυτόχρονα εντυπωσιακά λεπτεπίλεπτο το Vertigo είναι ένα δραματικό στοιχείο διακόσμησης. Καταλαμβάνει οπτικά πολύ χώρο, όμως ταυτόχρονα δεν «μπουκώνει» το μάτι καθώς παρά τον όγκο του είναι ανάλαφρο στο μάτι και εντυπωσιακό κομψό για το μέγεθος του. Ακόμη και κυριολεκτικά πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ φωτιστικό, καταλαβαίνει 2 τετραγωνικά μέτρα όμως ζυγίζει μόλις 500 γραμμάρια. Έτσι με το παραμικρό αεράκι, μετακινείται και προσθέτει το στοιχείο της κίνησης στην διακόσμηση σας. Η κίνηση αυτή δημιουργεί φυσικά και τις ανάλογες φωτοσκιάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, ένα παιχνίδισμα σκιάς και φωτός.

Όπως δηλώνει και η σχεδιάστρια «Θέλω τα αντικείμενα που σχεδιάζω να χορεύουν» και το Vertigo τα καταφέρνει, αιωρείται, χορεύει και δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Όμως το κρεμαστό φωτιστικό Vertigo έχει και μια ακόμη μοναδική ιδιαιτερότητα, προσθέτει ένα έντονο γραφιστικό στοιχείο. Ουσιαστικά η δομή του λειτουργεί έτσι που δημιουργεί ένα πέπλο, ένα παραπέτασμα που τέμνει, οριοθετεί και διαχωρίζει τον χώρο. Έτσι είναι ιδανικό για ψηλοτάβανους χώρους, όπου οριοθετεί το ύψος, αλλά και για χαμηλοτάβανους χώρους όπου αποκόπτει την αίσθηση του χαμηλού ταβανιού. Πρόκειται για ένα ευέλικτο σχέδιο που βρίσκει την θέση του πραγματικά παντού.

Η κατασκευή του γίνεται από fiberglass σε συνδυασμό με λωρίδες πολυουρεθάνης. Αμφότερα τα δύο αυτά υλικά είναι εύκαμπτα και ελαφριά, έτσι επιτυγχάνεται και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της κίνησης.

Το κρεμαστό φωτιστικό Vertigo κατασκευάζεται από την Γαλλική εταιρία Petite Friture μια νέα και δυναμική παρουσία στον χώρο της διακόσμησης που έχει στόχο να προωθεί ανεχόμενους ταλαντούχους σχεδιαστές και να δημιουργεί κομψά αντικείμενα που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Λυδία 17/12/2022 - 16:51

Καλησπέρα σας!
Θα μπορούσα να έχω εμα κόστος για το φωτιστικό οροφής vertico?
Κ που μπορώ να το αγοράσω;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.