Αρχική Σπίτι & Design Κρεμαστό Φωτιστικό N-EURO των Davide Groppi και Beppe Merlano.

Κρεμαστό Φωτιστικό N-EURO των Davide Groppi και Beppe Merlano.

by Anna Karataglidou
N-EURO Suspension Lamp by Davide Groppi

Υπέροχο μέσα στην απλότητα του και με λιτό σχεδιασμό που εντυπωσιάζει το κρεμαστό φωτιστικό N-EURO των Davide Groppi και Beppe Merlano είναι στην ουσία μία αναβίωση των πρώτων κρεμαστών λαμπτήρων. Στην αρχή της εμφάνισης τους, τα φωτιστικά στην ουσία αποτελούνταν από έναν λαμπτήρα που κρεμόταν στο καλώδιο του που κατέληγε στην μία μοναδική παροχή ρεύματος κάθε σπιτιού.

Το κρεμαστό φωτιστικό NEUROτων Davide Groppi και Beppe Merlano θυμίζει αυτήν ακριβώς την εποχή, με το κάρφωμα του καλωδίου ανά διαστήματα για να οριστεί η πορεία του. Το καλώδιο αναρτάται στον τοίχο με σφαιρικά μονωτικά στοιχεία και συνδέει το λαμπτήρα με την πηγή ενέργειας.Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο σχεδιαστής, DavideGroppi, η δυνατότητα να μπορείς να βάλεις φως οπουδήποτε είναι η εμμονή που τον παρακινεί για δημιουργία. Το κρεμαστό φωτιστικό NEURO των Davide Groppi και Beppe Merlano είναι και ένα σχεδιάγραμμα στο χώρο, ένας χάρτης από σημεία που καταλήγουν στο φως.

Πρακτικά το κρεμαστό φωτιστικό NEURO  των Davide Groppi και Beppe Merlano αποτελείται από τα απολύτως απαραίτητα, γυμνό από κάθε περιττή λεπτομέρεια: μία πρίζα, ένα καλώδιο, λίγο μονωτικό υλικό, ένα ντουί λάμπας και έναν λαμπτήρα LED.

Η ιταλική εταιρεία Davide Groppi είναι γνωστή για μία ευρεία γκάμα εξαιρετικών φωτιστικών μινιμαλιστικού σχεδιασμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.