Αρχική Σπίτι & Design Κρεμαστό φωτιστικό Emily του Daniel Becker Studio.

Κρεμαστό φωτιστικό Emily του Daniel Becker Studio.

by Andreas Rekopoulos
Κρεμαστό φωτιστικό Emily Daniel Becker Studio

Το κρεμαστό φωτιστικό Emily σχεδιάστηκε από τον βασισμένο στο Βερολίνο σχεδιαστή Daniel Becker και ξεχωρίζει με τις όμορφες απλές γραμμές του.

Η σειρά Emily περιλαμβάνει 5 διαφορετικά μοντέλα, τρία μονά φωτιστικά οροφής και δύο πολλαπλά φωτιστικά με 3 ή 5 λάμπες ανάλογα με το μοντέλο. Κύριο χαρακτηριστικό είναι το ιδιόμορφο ασύμμετρο σχήμα που έχει το καπέλο του φωτιστικού. Κανονικά ένα τέτοιο σχήμα δεν θα ισορροπούσε στην ευθεία, όμως ένα βαρίδιο τοποθετημένο στο εσωτερικό του επιτρέπει στο κομψό αυτό τριγωνικό καπέλο να αιωρείται σταθερό παράλληλα με το έδαφος. Τα κομψά καπέλο συνδυασμό με τον λεπτεπίλεπτο ξύλινο σκελετό δημιουργούν ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα που φαίνεται με την πρώτο ματιά ότι είναι χειροποίητο και ξεχωριστό.

Εκτός όμως από το πρωτότυπο design τα φωτιστικά οροφής Emily ξεχωρίζουν και για το άψογο φινίρισμα και τα προσεγμένα φυσικά υλικά κατασκευής. Τα «καπέλα» των φωτιστικών είναι φτιαγμένα στο χέρι από ατσάλι βαμμένο σε ματ χρωματισμό, ενώ στο κάτω μέρος βρίσκεται ένα φίλτρο από γαλακτώδους χρωματισμού plexiglass το οποίο εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή φωτός. Τα καλώδια τους είναι υφασμάτινα και διατίθενται σε ποικιλία διαφορετικών χρωματισμών. Τέλος στα μοντέλα που έχουν 3 και 5 λάμπες ο ξύλινος σκελετός είναι μασίφ ξύλο δρυ.

Όπως τονίζει ο Daniel Becker προτιμάει να χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά ώστε με το πέρασμα του χρόνου τα φωτιστικά του να «γερνάνε» όμορφα και να μην δείχνουν ταλαιπωρημένα, αλλά vintage και επιθυμητά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Μαρία 23/04/2015 - 23:26

Καλησπέρα σας… Ενδιαφέρομαι για το φωτιστικό Emily το 5φωτο συν ένα μονόφωτο της ίδιας σειράς. Θα μπορούσατε να μου πείτε μία ενδεικτική τιμή και για τα 2?? Ευχαριστώ πολύ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Andreas Rekopoulos 24/04/2015 - 14:42

Καλησπέρα Μαρία,

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον. Το κομμάτι αυτό του site είναι το blog μας.

Ουσιαστικά ένα περιοδικό ενημερωτικού περιεχομένου για τις τέχνες και το design. Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται εδώ δεν διατίθενται όλα από εμάς. Εμπορευόμαστε απευθείας μόνο όσα προϊόντα έχουν την σχετική σήμανση «αγόρασε το».

Τιμές για τα φωτιστικά του Daniel Becker μπορείς να δεις στο e-shop του ίδιου του σχεδιαστή στον παρακάτω σύνδεσμο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.