Αρχική Διάφορα Κράνος ποδηλάτου S+ARCKBIKE της Giro.

Κράνος ποδηλάτου S+ARCKBIKE της Giro.

by Andreas Rekopoulos
StARCKBIKE Helmet by Philippe Starck for Giro

Ο super star του σύγχρονου βιομηχανικού σχεδιασμού Philippe Starck παρουσιάζει σε συνεργασία με την Giro το S+ARCKBIKE ένα κράνος ποδηλάτου που ξεχωρίζει.

Το φουτουριστικό κράνος ποδηλάτου του Philippe Starck σχεδιάστηκε για να πλαισιώσει την ολοκαίνουργια σειρά ηλεκτρικών ποδηλάτων S+ARCKBIKE. Η φημισμένη για τα ποιοτικά ποδηλατικά της κράνη εταιρία Giro επιλέχτηκε ως ο ιδανικός συνεργάτης για να κατασκευάσει το ιδιαίτερα πρωτότυπο αυτό κράνος.

Με την πρώτη ματιά το κράνος ποδηλάτου S+ARCKBIKE ξεχωρίζει για τα ποιοτικά και πρωτότυπα υλικά του. Το κέλυφος του είναι από αλουμίνιο, ενώ εσωτερικά διαθέτει παχιά στρώματα από φυσικό φελλό. Ο φελλός επιλέχτηκε διότι είναι ένα υλικό ελαφρύ, φυσικής προέλευσης και με μεγάλη δυνατότητα απορρόφησης κραδασμών. Παράλληλα ο φελλός διαθέτει από φυσικού του τεράστια αντοχή στην υγρασία, αλλά και φυσικές αντιμικροβιακές ιδιότητες που προστατεύουν από την ανάπτυξη βακτηριδίων λόγω ιδρώτα.

Δομικό στοιχείο του σχεδιασμού πέρα από την απόδοση και την κομψότητα είναι και η οικολογική διάσταση του προϊόντος. Τόσο το αλουμίνιο όσο και ο φελλός είναι φυσικά υλικά που μπορώ εύκολα να ανακυκλωθούν.

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή το κράνος ποδηλάτου S+ARCKBIKE είναι ένα καινοτόμο προϊόν που διαθέτει αισθητική, λειτουργικότητα αλλά και οικολογική διάσταση η οποία είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας πλέον για την παγκόσμια κοινότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.