Αρχική Μόδα & Ένδυση Κοσμήματα έργα τέχνης από τον Adam Foster.

Κοσμήματα έργα τέχνης από τον Adam Foster.

by Andreas Rekopoulos
Adam Foster Fine Art Jewelry

O Αμερικανός Adam Foster δημιουργεί εκπληκτικά κοσμήματα έργα τέχνης στο studio και κατάστημα που διατηρεί στο St. Louis των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό που πάντοτε τον συγκινούσε ήταν η έμφαση στην λεπτομέρεια, ενώ ο ίδιος αναφέρει ότι υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την μετέπειτα καριέρα του ένα ταξίδι στην Ιταλία μαζί με τους παππούδες του όταν ήταν παιδί.

Στα κοσμήματα που σχεδιάζει και κατασκευάζει ο Adam Foster, συναντά κανείς νεράιδες και ξωτικά του παραμυθιού και την ίδια στιγμή κρανία και μεσαιωνικά σύμβολα. Αναγέννηση και Μεσαίωνας, ζωή και θάνατος, φως και σκοτάδι είναι όψεις του ίδιου νομίσματος για τον Adam Foster. Λάτρης της μινιατούρας και την μικροτεχνίας ο Foster αποτυπώνει στα κοσμήματά του μικροσκοπικές μορφές και διακοσμητικά μοτίβα που περιπλέκονται και συνθέτουν μοναδικά σχέδια σε δαχτυλίδια, μενταγίον και βραχιόλια.  

Η αγάπη του για την λεπτομέρεια οδήγησε τον Adam Foster στο School of the Art Institute του Chicago από όπου αποφοίτησε το 2003. Εν συνεχεία γνώρισε από κοντά την τέχνη της κατασκευής του κοσμήματος σε μικρά εργαστήρια που ακολουθούν ακόμη τις παραδοσιακές τεχνικές οι οποίες τείνουν να εκλείψουν.

Οι παραδοσιακές τεχνικές σε συνδυασμό με το δικό του ξεχωριστό στυλ, είναι τα στοιχεία που κάνουν το έργο του μοναδικό. Τα κοσμήματα έργα τέχνης του Foster συνδυάζουν τις παραδοσιακές τεχνικές της κατασκευής κοσμήματος, την χρήση της τελευταίας τεχνολογίας και μία αισθητική εμπνευσμένη από παλαιότερες εποχές.

O ίδιος ο Adam Foster αναφέρει: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής της διαδικασίας. Ενθουσιάζομαι με τις νέες προκλήσεις και με τα διαδοχικά στάδια κάθε καινούργιου εγχειρήματος. Πάντοτε με ενδιέφερε και η διαδικασία για τις άλλες τέχνες. Η χαρακτική, για παράδειγμα, ακολουθεί διαφορετική κάθε φορά μέθοδο και διαδικασία παραγωγής προκειμένου να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.