Αρχική Διάφορα Κιθάρα Alfa Romeo από την Harisson Custom Guitar Works.

Κιθάρα Alfa Romeo από την Harisson Custom Guitar Works.

by Anna Karataglidou
Alfa Romeo Electric Guitar by Harisson

Η  Alfa Romeo σε συνεργασία με την εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών κιθάρων Harisson παρουσιάζουν την κιθάρα Alfa Romeo, μια εντυπωσιακή ηλεκτρική κιθάρα με design που παραπέμπει στα γνωστά Ιταλικά σπορ αυτοκίνητα.

Η Harisson ειδικεύεται στην κατασκευή του συγκεκριμένου μουσικού οργάνου ενώ όλα τα κομμάτια τους είναι μοναδικά και υλοποιούνται κατόπιν παραγγελίας σύμφωνα με τις προτιμήσεις του πελάτη. Αυτό είναι εμφανές άλλωστε και από τη μοναδική εμφάνιση που έχει η ηλεκτρική κιθάρα Alfa Romeo.

Οι αεροδυναμικές γραμμές που χαρακτηρίζουν το σχεδιασμό των οχημάτων της εταιρείας έγιναν πηγή έμπνευσης για ένα πολύ ιδιαίτερο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Οι χαρακτηριστικές γρίλιες της Alfa Romeo γίνονται κομμάτι του design της κιθάρας, ενώ το σήμα της Alfa Romeo είναι ο ρυθμιστής έντασης του ήχου. Η ιδιαίτερη, “ημι-κούφια” εμφάνιση που διαθέτει η κιθάρα αυτή επέτρεψε τη χρήση πειραματικών υλικών όπως κομμάτια από συνθετικό ανθρακονήματα στο πίσω μέρος και στο εσωτερικό της, έχοντας σαν πηγή έμπνευσης το μοντέλο Alfa Romeo 4C.

Η Harisson Custom Guitar Works φημίζεται για το πολύ καλό επίπεδο των τεχνιτών της που δούλεψαν με άνεση πάνω σε επιλεγμένη ξυλεία, αλουμίνιο υψηλής ποιότητας, συνθετικό υλικό από ανθρακονήματα, χειροποίητους μαγνήτες και “γέφυρα”. Το αποτέλεσμα βάφτηκε σε ένα έντονο χρώμα που είναι χαρακτηριστικό της Alfa Romeo και ονομάζεται Alfa Guiletta Red.

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo στο Ηνωμένο Βασίλειο Ivan Gibson δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα το οποίο υπερέβη τις προσδοκίες του και διακρίνεται από “μία έμφαση στη λεπτομέρεια, την καινοτομία και ιδιαίτερη αφοσίωση στο αντικείμενο που εκφράζει απόλυτα το πνεύμα της Alfa Romeo”.

Η ηλεκτρική κιθάρα Alfa Romeo κατασκευάστηκε σε μόλις 11 μοναδικά αντίτυπα, το καθένα αριθμημένο. Ο αριθμός αυτός είναι συμβολικός καθώς κατασκευάστηκε μία κιθάρα για κάθε δεκαετία ύπαρξης της Alfa Romeo. Η τιμή της διαμορφώθηκε αντίστοιχα στις 4,000 αγγλικές λίρες, δηλαδή €5000 περίπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.