Αρχική Σπίτι & Design Κηροπήγια από Carbon Fiber της Italia Independent.

Κηροπήγια από Carbon Fiber της Italia Independent.

by Andreas Rekopoulos
Italia Independent Carbon Fiber Candle Holder

Τα άκρως φουτουριστικά κηροπήγια Candelabro Single και Candelabro 7 φτιάχνονται εξ ολοκλήρου από carbon fiber και είναι προϊόντα της Ιταλικής εταιρίας Italia Independent.

Η ιδέα πίσω από την χρήση ενός εξωτικού υλικού όπως το carbon fiber για την κατασκευή ενός κηροπηγίου, ήταν η αντίθεση του παλιού με το καινούργιο. Στην προκειμένη περίπτωση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υλικού δεν προσθέτουν κάτι στην χρηστικότητα του αντικειμένου, όμως η Hi-Tech εμφάνιση του carbon fiber έρχεται σε άμεση αντίθεση με τον νοσταλγικό και ρετρό φωτισμό με κεριά, δίνοντας ένα ξεχωριστό εικαστικό αποτέλεσμα.

Η σειρά παραλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά κηροπήγια, τα τρία από αυτά είναι μονόκερα και άκρως μινιμαλιστικά, αλλά ίσως το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της σειράς είναι το επιτραπέζιο μοντέλο με τα 7 κεριά. Το ιδιαίτερα αυτά κηροπήγια αποτελούν ένα πολύ ξεχωριστό διακοσμητικό στοιχείο που θα δώσει μια ιδιαίτερη πινελιά σε οποιοδήποτε χώρο. Το Carbon Fiber σίγουρα θα ταιριάξει ιδανικά σε μοντέρνους χώρους, όμως θα σταθούν εξίσου καλά και σε ένα πιο κλασσικό χώρο λόγω της μαύρης λεπτής σιλουέτα τους με της εξ ορισμού ρετρό αισθητικής του φωτισμού με κεριά.

Παρότι είναι μια σχετικά μικρή εταιρία και το carbon fiber είναι δύσκολο στην επεξεργασία, η Italia Independent φτιάχνει αρκετά αντικείμενα από το εξωτικό αυτό υλικό τα οποία χαρακτηρίζονται από  άριστο φινίρισμα και υψηλή ποιότητα. Αυτό πιθανώς συμβαίνει διότι ανήκει στον γνωστό Ιταλό βιομήχανο Lapo Elkann ο οποίος μεταξύ άλλων έχει και τις γνωστές μάρκες αυτοκινήτων Ferrari και Maserati, οι οποίες δανείζουν τεχνογνωσία.

Η Italia Independent είναι μια σχετικά νέα εταιρία με προοδευτικές ιδέες που ασχολείται κυρίως με την κατασκευή ρούχων από υλικά υψηλής τεχνολογίας. Όμως στην γκάμα των προϊόντων της υπάρχουν και κάποια είδη διακόσμησης, τα οποία είναι εξαιρετικά εκκεντρικά και πολύ περιορισμένης παραγωγής.

To Candelabro Single με το μονό κερί βγαίνει σε τρία διαφορετικά ύψη, ένα για επιδαπέδια τοποθέτηση και δύο για επιτραπέζια τοποθέτηση. Το Candelabro 7 βγαίνει σε ένα μέγεθος και είναι αυστηρά χειροποίητο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.