Αρχική Τέχνη Τα σουρεαλιστικά κεραμικά γλυπτά της Juliette Clovis.

Τα σουρεαλιστικά κεραμικά γλυπτά της Juliette Clovis.

by Andreas Rekopoulos
Τα σουρεαλιστικά κεραμικά γλυπτά της Juliette Clovis

Η Γαλλίδα καλλιτέχνης Juliette Clovis δημιουργεί μοναδικά κεραμικά γλυπτά που συνδυάζουν την γυναικεία γοητεία με την ομορφιά της φύσης.

Η καλλιτέχνης εκφράζεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, κυρίως γλυπτική, ζωγραφική και χαρτοκοπτική, ενώ το κεραμικό και η πορσελάνη είναι από τα υλικά που της αρέσουν ιδιαιτέρως, καθώς τα θεωρεί «ευγενή» και «διαχρονικά κλασσικά». Εδώ και πολλά χρόνια, από την αρχή δηλαδή της καριέρας της η Juliette δημιουργεί έργα που πραγματεύονται την γυναικεία ταυτότητα και την θέση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία. Παράλληλα μια επίσης αγαπημένη της θεματολογία είναι η σχέση του ανθρώπου με την φύση και το περιβάλλον. Οι τελευταίες συλλογές της από κεραμικά γλυπτά έρχονται να συνδυάσουν αυτές τις δύο θεματικές αναζητήσεις, παντρεύοντας την γυναικεία σιλουέτα με τα φυτά και την βλάστηση.

Πολλά από τα κομμάτια της συλλογής είναι ρομαντικής αισθητικής και συνδυάζουν την γυναικεία φιγούρα με τριαντάφυλλά, πεταλούδες και άλλα άνθη. Όμως πέρα από τα όμορφα και ρομαντικά κομμάτια της συλλογής, υπάρχουν και άλλα που έχουν μια «άγρια ομορφιά» και αγγίζουν το μακάβριο. Γυναικείες προτομές που είναι συνδυασμένες με κάκτους και αγκάθια. Οι συμβολισμοί των έργων είναι πολλαπλοί, τονίζουν από την μια πλευρά τον πολύπλευρο γυναικείο ψυχισμό και από την άλλη τις διαφορετικές πλευρές της φύσης που μπορεί να είναι όμορφη και ευαίσθητη, αλλά επίσης μπορεί να γίνει σκληρή και ανελέητη.

Τα έργα της Juliette Clovis είναι γεμάτα μεταφορές, παραλληλισμούς, και πολλές προσεγμένες λεπτομέρειες. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη σειρά από κεραμικά γλυπτά που όλα μαζί ως συλλογή χαρακτηρίζονται από αντίφαση αλλά και ταυτόχρονα ομοιογένεια. Απολαύστε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σουρεαλιστικά κεραμικά γλυπτά της Juliette Clovis παρακάτω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.