Αρχική Σπίτι & Design Καθιστικό Airberg του Jean Marie Massaud για την OFFECCT.

Καθιστικό Airberg του Jean Marie Massaud για την OFFECCT.

by Anna Karataglidou
Airberg JeanMarie Massaud Offecct

Το καθιστικό Airberg είναι ένα σετ από καναπέδες και καθίσματα εμπνευσμένο από τους φυσικούς σχηματισμούς των παγόβουνων. Κάθε κομμάτι του καθιστικού Airberg είναι εντυπωσιακό στην εμφάνιση και σχεδιασμένο έξω από τα συμβατικά πρότυπα. Δημιουργός του Airberg είναι ο επιφανής Γάλλος σχεδιαστής Jean Marie Massaud που το σχεδίασε και δημιούργησε σε συνεργασία με την εταιρεία OFFECCT.

Με έντονες ραφές και μια ρευστή, ασύμμετρη γεωμετρικότητα που μοιάζει με παγόβουνο, το καθιστικό Airberg δείχνει να σε προσκαλεί να καθίσεις και να βυθιστείς μέσα στο μαλακό του υλικό. Θυμίζει πιο πολύ μια συλλογή από απαλά φουσκωτά πουφ παρά τους συνηθισμένους “σταθερούς” καναπέδες.

Παρόλο όμως που μοιάζει να αποτελείται από φουσκωτά κομμάτια, το καθιστικό Airberg δεν γεμίζει με αέρα αλλά με μαλακό υλικό κατάλληλο για τέτοιου είδους χρήση. Αποτελείται από ένα δομικό εσωτερικό σκελετό με επένδυση και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Ο σχεδιασμός που διακρίνει το καθιστικό Airberg είναι καινοτόμος τόσο από άποψη αισθητικής όσο και τεχνοτροπίας και κατασκευής. Η ασυμμετρία, οι προδιαγραφές κατασκευής και η άνεση του το καθιστούν μία σύγχρονη και καινοτόμα πρόταση.

Ο Jean Marie Massaud είναι επικεφαλής του προσωπικού του Studio Massaud και ο σχεδιασμός του χαρακτηρίζεται από μία ιδιαίτερη φιλοσοφία που δίνει έμφαση στην αλλαγή. Είτε πρόκειται για αρχιτεκτονικά Projectείτε για σχεδιασμό αντικειμένων και τεχνολογική καινοτομία, οι δουλειές του σέβονται κυρίως τον περιβάλλοντα χώρο και διακρίνονται από μία ολιστική προσέγγιση. Έχει διακριθεί πολλές φορές με σημαντικά βραβεία designμε σημαντικότερο το βραβείο Σχεδιαστή της Χρονιάς (Designer of the Year). Η OFFECCT είναι μία Σουηδική εταιρεία επίπλων που έχει καταφέρει από το 1990 να συγκεντρώσει μια σημαντική συλλογή design κομματιών σε συνεργασία με διάσημους σχεδιαστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.