Αρχική Σπίτι & Design Κάθισμα Jolly Roger του Fabio Novembre για την Gufram.

Κάθισμα Jolly Roger του Fabio Novembre για την Gufram.

by Andreas Rekopoulos
Gufram Jolly Roger Chair by Fabio Novembre

Το Jolly Roger είναι ένα πρωτότυπο κάθισμα σχεδιασμένο από τον Fabio Novembre για την ιταλική εταιρία Gufram.

Το στοιχείο που πρώτο μαγνητίζει τα βλέμματα επάνω στο δημιούργημα του Novembre είναι αναμφισβήτητα ο σχεδιασμός του. Βλέποντας την πλάτη του Jolly Roger αντικρίζουμε μία νεκροκεφαλή, το γενικό σχήμα της οποίας τροποποιείται ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα κάθισμα για τον χρήστη. Στην ουσία το κρανίο θα λέγαμε ότι «αδειάζει» δημιουργώντας μία βαθιά εσοχή, ένα άνετο χώρο για να καθίσει κανείς. Παράλληλα στο εσωτερικό μέρος του καθίσματος υπάρχει αποτυπωμένος ο χάρτης της υφηλίου. Το εσωτερικό του κρανίου ουσιαστικά αναπαριστά μια αντίστροφη υδρόγειο σφαίρα και εσείς κάθεστε στο κέντρο του κόσμου, ως αυθεντικός πειρατής.

Η πολυθρόνα του Novembre για την Gufram παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Salone Internazionale del Mobile τον Ιούλιο του 2013. Παράγεται σε λευκό και μαύρο χρώμα και κατασκευάζεται από πολυαιθυλένιο.

Ο Fabio Novembre είναι ένας διακεκριμένος Ιταλός σχεδιαστής και αρχιτέκτονας που ζει και εργάζεται στο Μιλάνο. Δεν είναι η πρώτη φορά που εμπνέεται από το ανθρώπινο σώμα.  Στο παρελθόν είχε παρουσιάσει επίσης καθίσματα με μορφή τεράστιων κρανίων όπως τώρα με την Jolly Roger, αλλά και ένα ζευγάρι πολυθρόνων που παρέπεμπαν σε ανθρώπινα γυμνά.

«Όταν με ρωτούν γιατί φοράω ένα κρανίο στο δάχτυλό μου, πάντοτε απαντώ ότι ανήκε στον παππού μου που ήταν πειρατής και νομίζω ότι  έφτασα να το πιστεύω κι εγώ. Όλοι θα έπρεπε να έχουν το λιγότερο έναν πρόγονο πειρατή στο οικογενειακό τους δέντρο: θα αντιπροσώπευε ένα δυνατό κλαδί για να βασιστεί κανείς» Fabio Novembre.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.