Αρχική Home Decor Κατάστημα Paul Smith από τους 6a Architects.

Κατάστημα Paul Smith από τους 6a Architects.

by Anna Karataglidou
Paul Smith London Store 6a Architects

Ο γνωστός σχεδιαστής Paul Smith συνεργάστηκε μαζί με το αρχιτεκτονικό γραφείο 6a Architects για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση της επέκτασης του καταστήματός του στην οδό Albemarle του Λονδίνου. Χαρακτηριστική λεπτομέρεια του εσωτερικού του είναι ένας τοίχος εξολοκλήρου καλυμμένος με ντόμινο, ενώ για το εξωτερικό περίβλημα οι 6a Architects κάλυψαν την πρόσοψη με μεταλλικά πάνελ. Τα μεταλλικά πάνελ της πρόσοψης είναι διακοσμημένα με ένα μοτίβο με κύκλους το οποίο έγινε με βάση σκίτσα του ίδιου του Paul Smith.

Ο σχεδιαστής αποφάσισε να επεκτείνει το κατάστημά του στο διπλανό κτίριο δημιουργώντας ένα γωνιακό κεντρικό κατάστημα Paul Smith στη γωνία Albemarle και Stafford. Το υπόγειο επίσης διαμορφώθηκε για να φιλοξενήσει εκθέσεις ανοικτές στο κοινό και ήδη κατάστημα και γκαλερί έχουν ανοίξει τις πόρτες του κοινό από τον Αύγουστο του 2013.

Στο εσωτερικό του καταστήματος τα ρούχα Paul Smith παρουσιάζονται σε απλές μεταλλικές ράγες, ενώ έντονο στοιχείο στη διακόσμηση είναι οι νότες φυσικού, ελάχιστα επεξεργασμένου ξύλου, σε εξοπλισμό και έπιπλα. Τα τραπέζια παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η επιφάνεια τους αποτελείται από κομμάτι ξύλου που θυμίζει γλυπτό και στηρίζεται σε μεταλλικές γεωμετρικές βάσεις.

Το δωμάτιο με τα αξεσουάρ έχει τοίχους καλυμμένους με ντόμινο σε ένα μοτίβο με τελίτσες που θυμίζει κάποιου είδους κώδικα. Φυσικά, τα ντόμινο είναι κενά πίσω από τα ράφια στα οποία πρόκειται να εκτεθούν εμπορεύματα για να αποφευχθεί ο οπτικός “θόρυβος” πίσω από το αντικείμενο.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο 6a Achitects ανέλαβε να πραγματοποιήσει το σκίτσο του Paul Smith για την πρόσοψη. Τα μεταλλικά πάνελ που την καλύπτουν έχουν ένα μοτίβο από κύκλους που κλειδώνουν ο ένας με το άλλο και είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένα από χυτοσίδηρο. Το συγκεκριμένο υλικό θεωρήθηκε το κατάλληλο καθώς είναι συνηθισμένο στην βρετανική πρωτεύουσα και πολύ χαρακτηριστικό πολλών αρχιτεκτονικών στοιχείων των κτιρίων της. Γυάλινες βιτρίνες προεξέχουν από την πρόσοψη για να φιλοξενήσουν κομμάτια της έκθεσης. Το σκούρο χρώμα της πρόσοψης, με το σίδηρο να αποκαλύπτει τα φυσικά του χρώματα, ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής της περιοχής. Τρία σκίτσα του Paul Smith έχουν επίσης χυτευτεί πάνω στα μεταλλικά πάνελ και καλούν το επισκέπτη να τα… ξετρυπώσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.