Αρχική Σπίτι & Design Καρέκλα Double Section της Piegatto.

Καρέκλα Double Section της Piegatto.

by Andreas Rekopoulos
Καρέκλα Double Section της Piegatto

Γραμμική, μοντέρνα και με πληθωρικές ιδιαίτερα όμορφες καμπύλες, η καρέκλα Double Section της Piegatto είναι ένα κάθισμα που ξεχωρίζει.

Η ιδιαίτερη αυτή καρέκλα είναι σχέδιο του βασισμένου στην Γουατεμάλα σχεδιαστικού στούντιο Piegatto το οποίο διευθύνουν οι Alejandro Estrada και Sandra de Estrada. Ολόκληρο το κάθισμα είναι στην ουσία ένας σκελετός φτιαγμένος από κόντρα πλακέ το οποίο έχει τόσο κομψό και γεωμετρικό σχήμα που μπορεί απλά να σταθεί από μόνο του χωρίς ανάγκη για κανένα περαιτέρω διακοσμητικό στοιχείο.

Καθοριστικό στοιχείο του επιτυχημένου αυτού σχεδίου είναι οι πλούσιες καμπύλες που δίνουν ένα αέρα φουτουρισμού αλλά και διαχρονικής κομψότητας.

Η κατασκευή της καρέκλας Double Section  γίνεται από το 15 φύλα ξύλου μπανάκ (τοπικό είδος ξυλείας της Γουατεμάλας) με πάχος 23 χιλιοστά το καθένα. Το τελικό φινίρισμα γίνεται είτε με καπλαμά για τους ξύλινους χρωματισμούς είτε με επίστρωση πολυουρεθάνης στην χρωματιστή εκδοχή της καρέκλας.

Είτε σε έκδοση ξύλινης απόχρωσης είτε σε μονόχρωμη η καρέκλα Double Section είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι που κατά την άποψη μας ανήκει ήδη στην σφαίρα του διαχρονικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.