Αρχική Σπίτι & Design Καναπές & Τραπέζι Borghese του Noé Duchaufour Lawrance για τη La Chance.

Καναπές & Τραπέζι Borghese του Noé Duchaufour Lawrance για τη La Chance.

by Anna Karataglidou
Borghese Sofa Noe Duchaufour Lawrance

Ο καναπές και το τραπέζι Borghese είναι δημιουργίες του διάσημου Γάλλου σχεδιαστή Noé Duchaufour Lawrance για την επίσης Γαλλική εταιρία La Chance. Το όμορφο σχέδιο τους είναι εμπνευσμένο από την μορφή δέντρων και συγκεκριμένα πεύκων.

Η ιδέα ξεπήδησε στο μυαλό του Noé Duchaufour Lawrance κοιτώντας τα πεύκα που κοσμούν τον κήπο της βίλας Borghese στη Ρώμη. Εντυπωσιασμένος από την φυσική ομορφιά των πεύκων ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής αποφάσισε να μεταφέρει αυτή την κομψή ασσυμετρία σε σχέδιο επίπλου. Τόσο ο καναπές όσο και το τραπέζι Borghese ακολουθούν τις ίδιες σχεδιαστικές γραμμές και φιλοσοφία.

Ο καναπές Borghese είναι ανάλαφρος στην όψη με μεταλλικό σκελετό που αναπαράγει τους κορμούς των πεύκων και στηρίζει τα μαξιλάρια της πλάτης. Τα μαξιλάρια έχουν επίπεδο καμπυλωτό σχήμα που θυμίζει φυλλώματα ολοκληρώνοντας ένα σύνολο που θυμίζει περισσότερο τοπίο παρά καναπέ. Ο σκελετός από τον οποίο είναι κατασκευασμένος ο καναπές Borghese είναι από ατσάλι ενώ τα μαξιλάρια από αφρό υψηλής πυκνότητας επενδυμένο με μάλλινο ύφασμα.

Ο καναπές Borghese συνδυάζεται ιδανικά με το τραπέζι καφέ Borghese. Στο σχέδιο του τραπεζιού ο ατσάλινος σκελετός αναπαριστά επίσης σχηματισμούς κορμών και κλαδιών αλλά αυτή τη φορά υποστηρίζει κομμάτια από ξύλο βελανιδιάς με ματ τελείωμα, τα οποία παραπέμπουν οπτικά στα φυλλώματα πεύκου. Συνδυασμένα ως σετ τα δύο κομψά αυτά έπιπλα θα ταιριάξουν άψογα σε οποιοδήποτε μοντέρνο σαλόνι, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μοντέρνα και ταυτόχρονα χαλαρωτική, φυσική και φιλόξενη.

Αμφότερα τα έπιπλα Borghese αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα του Noé Duchaufour Lawrance ενώ η τεχνοτροπία τους θυμίζει τις καταβολές του σχεδιαστήο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του σαν γλύπτης. Ο Noé Duchaufour Lawrance αγαπάει τις οργανικές φόρμες και αντιμετωπίζει κάθε αντικείμενο ως οργανική φόρμα που αναπτύσσεται μαζί με τον εκάστοτε χρήστη.

Η κατασκευάστρια εταιρία η La Chance είναι μια σχετικά νέα Γαλλική εταιρεία η οποία στην σύντομη χρονικά πορεία της έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, αντάξια διαχρονικών ονομάτων του χώρου. Η έδρα της βρίσκεται στο Παρίσι και ιδρύθηκε το 2012 από τον επιχειρηματία Jean-Baptiste Souletie και την αρχιτέκτονα Louise Breguetbeen.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.