Αρχική Σπίτι & Design Καναπές Float του Karim Rashid για την SANCAL.

Καναπές Float του Karim Rashid για την SANCAL.

by Andreas Rekopoulos
Float Sofa by Karim Rashid for SANCAL

Ο Karim Rashid σχεδιάζει τον εντυπωσιακό καναπέ Float για την Ισπανική εταιρία SANCAL. Ο καναπές Float είναι ένας σύγχρονος, πολυχρηστικός καναπές αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του πολύχρωμου  και παιχνιδιάρικου ύφους τους Rashid.

Ο ταλαντούχος Αιγύπτιος δημιούργησε ειδικά για την SANCAL μία σειρά υφασμάτων με διαφορετικά χρώματα, σχέδια και υφές, στην οποία έδωσε τον τίτλο Cairo. Τα υφάσματα αυτά είναι διαθέσιμα για κάθε ξεχωριστό μέρος του καναπέ και δίνουν την ελευθερία στον χρήστη να διαμορφώσει ο ίδιος τον δικό του Float. Παράλληλα η ιδιόμορφη χαρακτηριστική πλάτη του Float εξυπηρετεί και ως ένα κομψό διαχωριστικό χώρου.

Η σειρά υφασμάτων είναι εμπνευσμένη από την πατρίδα του σχεδιαστή, την Αίγυπτο. Ο Rashid συνδυάζει στο έργο του τις μνήμες από τον τόπο καταγωγής του με το σύγχρονο τρόπο ζωής του. Έτσι οι εμπριμέ παρδαλοί χρωματισμοί συναντούν μονόχρωμα γεωμετρικά σχήματα και προκύπτει μια νέα μορφή. Ο συγκερασμός αυτών των διαφορετικών στοιχείων βασίζεται σε προσωπικά βιώματα καθώς ο ίδιος μοιράζει την προσωπική και επαγγελματική του ζωή μεταξύ Νέας Υόρκης και Άμστερνταμ.

Σε συνεργασία με την SANCAL που στόχο έχει να δημιουργεί αντικείμενα που κάνουν έναν χώρο προσωπικό και ιδιαίτερο, ο Rashid δημιουργεί ένα ξεχωριστό και χαρούμενο καναπέ με μοναδικό στυλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.