Αρχική Σπίτι & Design Καλόγερος Ypsilon του Αθανάσιου Μπάμπαλη για την YFOS.

Καλόγερος Ypsilon του Αθανάσιου Μπάμπαλη για την YFOS.

by Andreas Rekopoulos
Ypsilon Modular Coat Rack by Athanasios Babalis

Ο καλόγερος Ypsilon είναι ένα εξαιρετικά κομψό και ευέλικτο σύστημα κρεμάσματος ρούχων σχεδιασμένο από τον σχεδιαστή Αθανάσιο Μπάμπαλη για την Ελληνική εταιρία YFOS.

Η ιδιαιτερότητα του σχεδίου έγκειται στην πρωτότυπη αισθητική αλλά και στην ευελιξία χρήσης και τοποθέτησης. Ο Ypsilon μπορεί να βιδωθεί είτε στον τοίχο, είτε στο ταβάνι, έτσι δημιουργείται μια σταθερή κρεμάστρα η οποία διαθέτει γάντζους σε πολλά διαφορετικά ύψη για κάθε χρήση και ανάγκη. Οι χαμηλότεροι γάντζοι είναι ιδανικοί για ομπρέλες, τσάντες ή αλλά μικρά αντικείμενα, ενώ οι ψηλοί γάντζοι είναι κατάλληλοι για το παλτό ή το σακάκι σας. Η «σπονδυλωτή» κατασκευή του Ypsilon, ο οποίος αποτελείται από πολλά μικρά κομμάτια που κουμπώνουν μεταξύ τους επιτρέπει εύκολη αλλαγή ύψους. Παράλληλα το προϊόν γίνεται ένα μικρό πλακέ πακέτο, πράγμα που σημαίνει οικονομία και λιγότερη ρύπανση του περιβάλλοντος κατά την διαδικασία συσκευασίας και μεταφοράς.

Ο καλόγερος Ypsilon κατασκευάζεται από κόντρα πλακέ 12 χιλιοστών πρεσαρισμένο με H.P.L (φορμάικα) σε διάφορα χρώματα. Τα διαθέσιμα χρώματα για τα H.P.L (φορμάικες) είναι Μαύρο, Λευκό, Δρυς Φυσικό, Καρυδί. Η κατασκευή του γίνεται στην Θεσσαλονίκη από την εταιρία YFOS.

Ο σχεδιαστής του Ypsilon, ο Αθανάσιος Μπάμπαλης είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης, σπούδασε βιομηχανικό σχεδιασμό προϊόντων και επίπλων στο London Metropolitan University και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Royal College of Art στο Λονδίνο, Αγγλία.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε στο Λονδίνο και συνεχίστηκε στην Νέα Υόρκη, όπου δούλεψε για επτά χρόνια σε εταιρείες όπως η Dimensional Media Associates Inc. και η Dakota Jackson Inc. Το 2003 επέστρεψε στην Ελλάδα και άνοιξε το δικό του σχεδιαστικό γραφείο. Το 2004 ίδρυσε την σχεδιαστική ομάδα COR3, ενώ το 2006 εκλέχτηκε καθηγητής εφαρμογών στο ΤΕΙ Λάρισας, στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, στην Καρδίτσα, όπου είναι υπεύθυνος του Εργαστηρίου Βιομηχανικού Σχεδιασμού Επίπλου.

Η πολυετής καριέρα του περιλαμβάνει μια σειρά σημαντικών διακρίσεων:

– Βραβείο σχεδιασμού στον διαγωνισμό Green Good Design Αwards (ΗΠΑ)
– Έπαινο στα βραβεία ΕΒΓΕ (Ελλάδα)
– 1o βραβείο σχεδιασμού στον διαγωνισμό συσκευασίας the Dieline Αwards (ΗΠΑ)
– 2o βραβείο καινοτομίας στο διαγωνισμό σχεδιασμού συσκευασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης (Ελλάδα)
– Διάκριση στους 12 φιναλίστ του καλλιτεχνικού διαγωνισμού της Τράπεζας της Ελλάδος (Ελλάδα)
– 3o βραβείο σχεδιασμού στον διεθνη διαγωνισμό σχεδιασμού επίπλου της εταιρείας Δρομέας ABEEA
– Βραβείο καινοτομίας από το British Standards Institute (Μεγάλη Βρετανία)
– Δύο 1α βραβεία σχεδιασμού στον διαγωνισμό του Royal Society of Arts (Μεγάλη Βρετανία)
– Δύο 1α βραβεία σχεδιασμού στον διαγωνισμό της Furnidec-Hellexpo (Ελλάδα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.