Αρχική Διάφορα Πρωτότυπο καλάθι ποδηλάτου από την Gothamlab.

Πρωτότυπο καλάθι ποδηλάτου από την Gothamlab.

by Anna Karataglidou
Gothamlab Bicycle Basket

Χρησιμοποιώντας τα συνηθισμένα παλιά ξύλινα καφάσια οι σχεδιαστές της Gothamlab, με έδρα το Ναύπλιο, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο και όμορφο καλαθάκι για ποδήλατα, το Gotham Cargo.

Ποιος είπε ότι τα παραδοσιακά ξύλινα καφάσια εμπορευμάτων είναι αδιάφορα, άσχημα και βαρετά; Αντιθέτως, μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό αντικειμένων ιδιαίτερης αισθητικής. Ένα από αυτά είναι το καλάθι ποδηλάτου των Gothamlab, φτιαγμένο από ξύλο και δεμένο με αλουμινένια στοιχεία. Κρατώντας τα καλά στοιχεία του παραδοσιακού καφασιού, το καλαθάκι αυτό είναι ελαφρύ, ανθεκτικό και σταθερό. Ο λιτός σχεδιασμός του επιτρέπει να προσαρμόζεται εύκολα στο μπροστινό μέρος οποιουδήποτε μοντέλου ποδηλάτου, και είναι διαθέσιμο σε πολλούς μοντέρνους χρωματικούς συνδυασμούς.

Η Gothamlab απαρτίζεται από δύο αδέρφια από το Ναύπλιο, τον Μάρτιν και τον Παναγιώτη, οι οποίοι με ιδιαίτερο μεράκι έστησαν το 2012 το πρότυπο εργαστήριο τους, όπου και κατασκευάζουν οι ίδιοι τα υπέροχα ρετρό καλαθάκια ποδηλάτου τους. Τα καλάθια ποδηλάτου της Gothamlab κατασκευάζονται με το χέρι ένα προς ένα, δίνοντας έτσι την δυνατότητα επιλογής πιο προσωποποιημένων δημιουργιών. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει χρωματικούς συνδιασμούς της αρεσκείας του, όπως επίσης και συγκεκριμένες διαστάσεις καλαθιού, ώστε να ταιριάξει άψογα στο ποδήλατο του.

Η κατασκευή γίνεται από ξύλο λεύκας, το οποίο προέρχεται από την Βόρεια Ελλάδα και είναι το κατεξοχήν είδος ξυλείας που χρησιμοποιείται για τα καφάσια εδώ και αιώνες. Είναι ένα ξύλο ελαφρύ και ιδιαίτερα ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Μια ακόμη όμορφη και πρακτική λεπτομέρεια αποτελούν οι δερμάτινοι ιμάντες που συγκρατούν το περιεχόμενο στο εσωτερικό του καλαθιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.