Αρχική Τέχνη Χάρτινο τρισδιάστατο γλυπτό από τον Julien-Vallée.

Χάρτινο τρισδιάστατο γλυπτό από τον Julien-Vallée.

by Andreas Rekopoulos
Julien Vallee Paper Sculpture

Το γλυπτό με την ονομασία “Paper Sculpture” είναι δουλειά του βασισμένου στο Μόντρεαλ καλλιτέχνη Julien Vallée και είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χαρτί.

Ο Vallée συνδυάζει τους κόσμους των δύο και των τριών διαστάσεων δημιουργώντας έτσι την εντύπωση ότι το χάρτινο σπρέι ψεκάζει μπογιά η οποία τρυπάει την επιφάνεια στην οποία ψεκάζεται και της δίνει χρώμα και υπόσταση. Η μαυρίλα διασπάται δίνοντας την θέση της σε μια πανδαισία χρωμάτων.

Όπως ίσως καταλάβατε ήδη ο συμβολισμός παραπέμπει απευθείας στην τέχνη του graffiti, συμβολίζοντας την ομορφιά που μπορεί να δημιουργήσει ένας καλλιτέχνης του δρόμου, δίνοντας χρώμα στο μονότονο μπετόν. Το έργο δημιουργήθηκε για το φεστιβάλ Illustrative Zürich του 2008 και παρότι φτιαγμένο από ένα ευτελές υλικό όπως το χαρτί είναι ένα ευρηματικό και άκρως εντυπωσιακό κομμάτι που δένει άψογα με τον σκοπό της εκδήλωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.