Αρχική Σπίτι & Design JoinThePipe, Design με ανθρωπιστικά κίνητρα.

JoinThePipe, Design με ανθρωπιστικά κίνητρα.

by Andreas Rekopoulos
jointhepipe.org bottles

Η βασισμένη στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας οργάνωση jointhepipe.org έχει θέσει ως στόχο να δώσει πρόσβαση σε πόσιμο νερό, σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο Ολλανδοί φίλοι διαπίστωσαν ότι ενώ οι μισοί κάτοικοι του πλανήτη ξοδεύουν κατά μέσο όρο 70 λίτρα νερό την ημέρα για να καθαρίσουν τις τουαλέτες τους, οι άλλοι μισοί δεν έχουν καν αρκετό νερό για πιούνε, έτσι αποφάσισαν να κάνουν κάτι για αυτό. Το σχέδιο τους ήταν να δημιουργήσουν μια σειρά επαναχρησιμοποιήσιμων μπουκαλιών νερού και πουλώντας τα να μαζεύουν χρήματα για την δημιουργία έργων ύδρευσης σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Ο σχεδιασμός των μπουκαλιών μοιάζει με σωλήνα νερού και είναι μια σημειολογία που συμβολίζει την φιλοδοξία του οργανισμού jointhepipe.org να δημιουργήσει την “μακρύτερη σωλήνα νερού στον κόσμο” και να παράσχει πόσιμο νερό σε αυτούς που έως τώρα το έχουν στερηθεί.

Το πρώτο προϊόν της jointhepipe.org ήταν πλαστικά μπουκάλια νερού για να κουβαλάει κάποιος το νερό του στο γυμναστήριο, τον περίπατο του κτλ. Με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο τα μπουκάλια πούλησαν αρκετά κομμάτια ώστε να χρηματοδοτηθούν γεωτρήσεις σε διάφορα σημεία του κόσμου όπου υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού. Πλέον η jointhepipe.org παράγει επίσης μπουκάλια και καράφες νερού από γυαλιστερό λευκό κεραμικό τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως από ιδιώτες, εστιατόρια και επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία.

Τα μπουκάλια και οι καράφες νερού της jointhepipe.org εκτός από καταπληκτικά αντικείμενα design σε πολύ λογικό κόστος, είναι και κάτι πολύ πιο σημαντικό. Μια κίνηση βοήθειας προς συνανθρώπους μας που τους λείπει το πιο βασικό αγαθό, το πόσιμο νερό.

Διατίθενται απευθείας από την ιστοσελίδα του οργανισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.