Αρχική Σπίτι & Design Οι πολύχρωμες κουρτίνες του Jeroen Vinken.

Οι πολύχρωμες κουρτίνες του Jeroen Vinken.

by Andreas Rekopoulos
Mazzo Curtain Collection by Jeroen Vinken

Ο Ολλανδός σχεδιαστής και καλλιτέχνης Jeroen Vinken παρουσίασε πρόσφατα την ιδιαίτερη σειρά κουρτινών με το όνομα Mazzo (σημαίνει μπουκέτο στα Ιταλικά).

Εκτός από τα υπέροχα χρώματα τους και τον δυναμισμό του σχεδίου τους οι κουρτίνες του Jeroen Vinken ξεχωρίζουν για την υπερσύγχρονη διαδικασία παραγωγής τους. Η πλέξη τους γίνεται μέσω μηχανημάτων που καθοδηγούνται από ηλεκτρονικό υπολογιστή και η δημιουργία των χρωμάτων δεν απαιτεί την χρήση χρωματισμένων νημάτων για το κάθε χρώμα. Τα νήματα που χρησιμοποιούνται είναι μόλις 4 χρωμάτων και πλέκονται με τρόπο τέτοιο ώστε η έκθεση της κάθε κλωστής πίσω από ένα στρώμα άλλου χρώματος κλωστής να δημιουργεί διαφορετική απόχρωση.

Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με αυτό ενός εκτυπωτή καθώς από μόλις 4 διαφορετικές κλωστές μπορεί να δημιουργηθεί μια παλέτα 190 χρωμάτων και αποχρώσεων. Επίσης το τελικό σχέδιο που προκύπτει είναι ανεξίτηλο και ανθεκτικό καθότι δημιουργείται από την ίδια την πλέξη του υφάσματος.

Ασφαλώς τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά κάνουν αυτή την μέθοδο παραγωγής ιδανική για υφάσματα επιπλοποιίας και κουρτίνες, καθώς καθιστά δυνατή την κατασκευή ιδιαίτερα περίπλοκων σχεδίων τα οποία αντέχουν στην σκληρή χρήση. Οι κουρτίνες του Jeroen Vinken είναι σε μεγάλο βαθμό μια  παρουσίαση των δυνατοτήτων της νέας αυτής τεχνολογίας καθώς πολλά από τα σχέδια προέρχονται από ψηφιακή αλλοίωση του αρχικού σχεδίου.

Όσοι ενδιαφέρεστε προτείνω να επικοινωνήστε απευθείας με το τμήμα πωλήσεων της κατασκευάστριας εταιρίας καθώς έως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για διαθεσιμότητα και τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.