Αρχική Τέχνη Τέχνη με νερό και φωτιά από τον Jeppe Hein.

Τέχνη με νερό και φωτιά από τον Jeppe Hein.

by Andreas Rekopoulos

Η εγκατάσταση τέχνης Water Flame του Δανού καλλιτέχνη Jeppe Hein χρησιμοποιεί ως δομικά στοιχεία το νερό και την φωτιά, δίνοντας ένα μοναδικό και άκρως εντυπωσιακό οπτικό ερέθισμα.

Ο Jeppe Hein είναι ένας καλλιτέχνης μινιμαλιστικής αισθητικής και τα έργα του συνήθως περιλαμβάνουν μια νότα χιούμορ, συνθέτοντας ανόμοια μεταξύ τους στοιχεία. Αγαπημένα του θέματα είναι οι θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης, όπως η φωτιά, το νερό, η βαρύτητα και το φως. Πολλά από τα έργα του βασίζονται στην αλληλεπίδραση αυτών των δυνάμεων και στην σχέση τους με τον περιβάλλοντα χώρο και τον θεατή.

Το έργο Water Flame παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην γκαλερί Sies+Höke στο Ντίσελντορφ το 2006. Αποτελείται από μια δεξαμενή νερού μεγέθους 2Χ2 μέτρων. Στο κέντρο της δεξαμενής υπάρχει ένας πίδακας νερού μέσα από τον οποίο ξεπηδά μια φλόγα. Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται εκτοξεύοντας υγραέριο μέσα από το νερό, το οποίο αναφλέγεται μόλις απεγκλωβιστεί από το υγρό. Σημαντικό στοιχείο του έργου είναι η αέναη κίνηση του νερού και της φωτιάς. Η εικόνα της φλόγας να χορεύει επάνω στο νερό δημιουργεί ένα παράδοξο, το οποίο σαγηνεύει και εντυπωσιάζει τον θεατή.

Ο Jeppe Hein γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη το 1974 και μένει πλέον στο Βερολίνο, όπου και εργάζεται. Έχει κάνει πολλές εκθέσεις παγκοσμίως σε σημαντικές γκαλερί, πολιτιστικές εκδηλώσεις και μουσεία όπως πχ. MoMa (Νεά Υόρκη), Fundación la Caixa (Βαρκελώνη), Museum of Contemporary Art (Λος Άντζελες), την Biennale της Βενετίας (2003), την Biennale του Λίβερπουλ (2006), την γκαλερί Art Gallery of New South Wales (Σύδνεϋ), την γκαλερί Galleri Nicolai Wallner (Κοπεγχάγη) και πολλά ακόμη γνωστά μέρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.