Αρχική Αρχιτεκτονική Συνοριακός σταθμός από τους J. Mayer H. Architects.

Συνοριακός σταθμός από τους J. Mayer H. Architects.

by Andreas Rekopoulos
J. Mayer H. Architects Sarpi Border Checkpoint

Το φουτουριστικό κτίριο της φωτογραφίας σχεδιάστηκε από τους J. Mayer H. Architects και είναι ένας συνοριακός σταθμός που βρίσκεται στις ακτές της μαύρης θάλασσας στα σύνορα της Γεωργίας με την Τουρκία.

Με την άκρως φουτουριστική αισθητική του και το εντυπωσιακό του αρχιτεκτονικό design ο πρωτοποριακός αυτός συνοριακός σταθμός καλωσορίζει τους επισκέπτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ταυτόχρονα σηματοδοτεί την φιλοδοξία της Γεωργίας να δείξει ένα νέο μοντέρνο πρόσωπο και αντιπροσωπεύει την προοδευτική διάθεση της χώρας.

Ο συνοριακός σταθμός χτίστηκε δίπλα στο παραμεθόριο χωριό Scarpi της Γεωργίας. Το Γερμανικό αρχιτεκτονικό γραφείο J. Mayer H. Architects δημιούργησε ένα κτίριο που συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για επιτήρηση συνόρων. Υπάρχει τελωνείο, σταθμός ελέγχου διαβατηρίων, καφετέρια, εστιατόριο, καταλύματα για τους συνοριοφύλακες και αίθουσες συνεδριάσεων. Ο υπερυψωμένος πύργος που βρίσκεται στην πλευρά της παραλίας εξυπηρετεί ως κέντρο ελέγχου αλλά και ως παρατηρητήριο της ακτογραμμής. Παράλληλα ο πύργος διαθέτει πολλαπλές χαρακτηριστικές  προεξοχές που φιλοξενούν βεράντες και του δίνουν αυτό το ασύμμετρο σχήμα που τον καθιστά το σημείο αναφοράς του κτίσματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.