Αρχική Τέχνη Έργα τέχνης από λάμπες νέον του Ivan Navarro.

Έργα τέχνης από λάμπες νέον του Ivan Navarro.

by Andreas Rekopoulos

Ο Χιλιανός Ivan Navarro δημιουργεί έργα τέχνης χρησιμοποιώντας λαμπτήρες φθορισμού. Η δουλειά του έχει εμφανείς επιρροές από τον πρώτο διδάξαντα στην χρήση λαμπτήρων φθορισμού ως αντικείμενα τέχνης, τον γνωστό Dan Flavin.

Όμως ο Navarro ακολουθώντας μια ελαφρώς διαφορετική πορεία ξεφεύγει από τον απόλυτο μινιμαλισμό του Flavin και αναπαριστά ολόκληρα αντικείμενα φτιαγμένα από λάμπες φθορισμού, όπως καρέκλες, σκάλες και καρότσια. Παράλληλα εκτός από τις λάμπες ο Navarro αρέσκεται και στο να χρησιμοποιεί καθρέφτες για να δώσει στα έργα του την εντύπωση του βάθους και της επανάληψης.

Η αρχική του ιδέα ήταν να δημιουργήσει αντικείμενα που εκφράζουν τους φόβους του, προσπαθώντας να “φωτίσει” αυτό που τον φοβίζει, θεωρώντας ότι έτσι θα το ξεπεράσει. Ένα από τα πιο γνωστά του έργα είναι η καρέκλα “You Sit, You Die” η οποία είναι η δική του εκδοχή της ηλεκτρικής καρέκλας, μιας μεθόδου τιμωρίας που χρησιμοποιείται εκτενώς στην Χιλή. Ένα άλλο εικονικό του έργο, που επίσης βασίζεται στην ίδια λογική είναι το “Τραπέζι Σβάστικα”. Απολαύστε τα γνωστότερα δημιουργήματα του καλλιτέχνη παρακάτω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.