Αρχική Σπίτι & Design Εργονομικό κάθισμα γραφείου Mitos της Interstuhl.

Εργονομικό κάθισμα γραφείου Mitos της Interstuhl.

by Andreas Rekopoulos

Το κάθισμα γραφείου Mitos της γερμανικής εταιρίας Interstuhl είναι ένα από τα πιο εργονομικά καθίσματα που έχουν κατασκευαστεί και συνδυάζει στυλ και χρηστικότητα με τον καλύτερο τρόπο.

Η δημιουργία ενός ορθοπεδικά σωστού καθίσματος που προορίζεται για πολύωρη εργασία έχει εξελιχθεί σε επιστήμη. Πολλές εταιρίες έχουν παρουσιάσει εξαιρετικά προϊόντα όμως το κάθισμα γραφείου Mitos ξεχωρίζει εξαιτίας του αδιανόητου πλήθους ρυθμίσεων που διαθέτει. Ένα απλό κάθισμα εργασίας διαθέτει συνήθως 2 απλές ρυθμίσεις, ρύθμιση ύψους και ρύθμιση πλάτης. Ένα εξελιγμένο κάθισμα προσθέτει άλλες 2-3 ρυθμίσεις, όμως το Mitos με 9 ρυθμίσεις καθιστά ακόμη και τα πιο εξελιγμένα προϊόντα του ανταγωνισμού απλοϊκά. Ο βασικός σχεδιασμός τηρεί όλα τα ορθοπεδικά κριτήρια για σωστή στήριξη της σπονδυλικής στήλης και αποφυγή πόνου στην μέση. Επίσης κατά την συνήθη πρακτική των μελετημένων καθισμάτων εργασίας η πλάτη αποτελείται από διάτρητο πλέγμα για καλύτερο εξαερισμό.

Όμως το σημείο που κάνει το Mitos μοναδικό είναι ο επαναστατικός μηχανισμός “transmotion” που υποστηρίζει τις περισσότερες εξελιγμένες λειτουργίες του. Οι δυνατότητες είναι πραγματικά απεριόριστές καθώς ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το ύψος του καθίσματος, το μήκος του καθίσματος, το βύθισμα της ανάκλησης, το ύψος και την γωνία των υποβραχιόνιων, το ύψος και την γωνία του στηρίγματος κεφαλής, το βύθισμα του μηχανισμού ανάλογα με το βάρος του και την στήριξη της πλάτης. Τέλος εάν κάποιος αποφασίσει να κάνει ένα μικρό διάλειμμα, μπορεί με το πάτημα ενός διακόπτη να ενεργοποιήσει την λειτουργία Relax και να απολαύσει την χαλαρή και ελαφρώς οριζοντιωμένη στάση μιας άνετης πολυθρόνας.

Η ποιότητα κατασκευής του Mitos είναι πραγματικά κορυφαία τόσο σε υλικά, όσο και σε τεχνικές λύσεις. Για να υλοποιηθούν οι διάφορες ρυθμίσεις του καθίσματος έχουν χρησιμοποιηθεί καινοτόμοι μηχανισμοί. Για παράδειγμα η στήριξη του κάτω μέρους της σπονδυλικής στήλης γίνεται με την χρήση ενός μαξιλαριού που φουσκώνει με πεπιεσμένο αέρα, ενώ το κάθισμα έχει ένα ρολό στο οποίο διπλώνει ώστε να μπορεί να αλλάζει το βάθος του.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον προϊόν της σειράς καθισμάτων Mitos είναι και το Mitos Mobile το οποίο συμπληρώνει τέλεια το βασικό κάθισμα εργασίας. Το Mitos Mobile είναι ένα βοηθητικό κάθισμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάθισμα επισκέπτη και έχει μόνο δύο βασικές ρυθμίσεις, ύψος καθίσματος και κλήση πλάτης. Το χαρακτηριστικό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι μετατρέπεται και σε μια εξαιρετική βάση για φορητό υπολογιστή. Συνδυάζοντας και τα δύο μαζί ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει το Laptop του στο επιθυμητό ύψος και γωνία και να εργαστεί στην στάση που επιθυμεί, από απολύτως όρθια έως σχεδόν ξαπλωμένη.

Η σειρά Mitos αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα που δείχνει ότι το καλό  Design μπορεί να αλλάξει την ζωή και την καθημερινότητα μας. Το Mitos βελτιώνει έναν χώρο εργασίας σε πολλά επίπεδα καθώς διαθέτει ευελιξία, κάνει την εργασία πιο ξεκούραστη και το βασικότερο προστατεύει όσους κάνουν πολύωρη δουλειά γραφείου από προβλήματα με την μέση και την σπονδυλική τους στήλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

παντελης 08/12/2014 - 05:53

Ποιο εναι το κοστος αγορας του καθισματος mitos και mitos mobile.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Andreas Rekopoulos 08/12/2014 - 11:00

Αγαπητέ Παντελή το κάθισμα Mitos δεν είναι προϊόν που το εμπορευόμαστε εμείς, το παρόν άρθρο είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα την τεχνολογία ενός εργονομικού καθίσματος που είναι από τα κορυφαία.

ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ το Mitos πρέπει να έχει τιμή εκκίνησης κάπου στα 1.500 ευρώ (με ΦΠΑ) και αν προσθέσεις επιπλέον εξαρτήματα (όπως προσκέφαλο, δέρμα, ρυθμιζόμενα υποβραχιόνια, κτλ.) μάλλον θα φτάσει τα 2.000+.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.