Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό οροφής Lunatic από τον Ingo Maurer.

Φωτιστικό οροφής Lunatic από τον Ingo Maurer.

by Andreas Rekopoulos
Ingo Maurer Lunatic

Το Lunatic είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό φωτιστικό οροφής. Χαρακτηρίζεται από υπέρ-φουτουριστική αισθητική και το χαρακτηριστικό “πειραματικό” στυλ του Ingo Maurer.

Ο σχεδιασμός είναι δουλειά του Tobias Reischle και είναι εμπνευσμένος από διαστημικά κάτοπτρα και δορυφόρους. Έτσι το Lunatic σίγουρα θα ενθουσιάσει τους φίλους της sci-fi αισθητικής και του διαστήματος. Το φωτιστικό είναι στην ουσία ένα κάτοπτρο που αντανακλά το φως στον χώρο…..

Το κάτοπτρο είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και στηρίζεται σε μια κατασκευή από ατσάλι που επιτρέπει την ανάρτηση από το ταβάνι. Η πηγή του φωτός στηρίζεται σε έναν εύκαμπτο σωλήνα, έτσι αλλάζει εύκολα  η γωνία που πέφτει το φως στο κάτοπτρο και ρυθμίζεται η ένταση και η  κατεύθυνση του φωτισμού.

Ενδιαφέρον στοιχείο του σχεδιασμού είναι  το γεγονός ότι το κάτοπτρο λειτουργεί και μερικώς σαν καθρέφτης, έτσι ανακλώνται επάνω του τα χρώματα του περιβάλλοντα χώρου και το φωτιστικό “δένει” με την χρωματική παλέτα της εκάστοτε διακόσμησης.

Το Lunatic προσφέρεται σε δύο μοντέλα, είτε με λαμπτήρα αλογόνου ισχύος 150 watt, είτε με δύο λυχνίες LED ισχύος 26 watt έκαστη. Προσωπικά βρίσκω την LED εκδοχή του Lunatic σαφώς προτιμότερη διότι παράγει ανάλογο φωτισμό με χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος, ενώ η χρήση LED ενισχύει και τον φουτουριστικό χαρακτήρα του φωτιστικού. Ενδεικτική τιμή 1850€.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.