Αρχική Σπίτι & Design Industrial Design Φωτιστικά των Buster & Punch.

Industrial Design Φωτιστικά των Buster & Punch.

by Anna Karataglidou
Buster & Punch Pendant Ceiling Lamps

Με ιδιαίτερη αισθητική και συνηθισμένα υλικά που όμως αναδεικνύονται σε εξαιρετικά εμπνευσμένα industrial design φωτιστικά οι Buster & Punch εντυπωσιάζουν. Αποτελούν απολύτως λιτές συνθέσεις με έκθετα τα μηχανικά τους μέρη και χρωματικούς συνδυασμούς που δημιουργούν μία “σκοτεινή” αλλά οικεία αίσθηση.

Οι Buster & Punch είναι μία δημιουργική ομάδα από σχεδιαστές και κατασκευαστές επίπλων, φωτιστικών και χώρων με ιδιαίτερη ροκ αισθητική και βάση το Λονδίνο. Με χρώματα και στοιχεία που θα μπορούσαν κάλλιστα να αντλούν αναφορές από τη βρετανική πανκ μουσική σκηνή, θεωρούνται από τους ανερχόμενους σχεδιαστές βιομηχανικού design, με δουλειές που ξεχωρίζουν. Ιδιαίτερη προσοχή αξίζουν τα industrial design φωτιστικά τους που μπορεί να μοιάζουν απλά στη σύλληψη αλλά απογειώνονται στην εκτέλεση.

Όπως συνήθως συμβαίνει με τα ροκ μουσικά συγκροτήματα, οι Buster & Punch ξεκίνησαν από ένα μικρό γκαράζ που βρισκόταν στο Ανατολικό κομμάτι της βρετανικής πρωτεύουσας. Εκεί ανακάλυψαν το πάθος τους για την κατασκευή αγαπημένων τους αντικειμένων από απλά φωτιστικά μέχρι μοτοσυκλέτες και από έπιπλα μέχρι δερμάτινα μπουφάν.

Πρόκειται για μία ομάδα τεχνιτών με ολιστική προσέγγιση στο θέμα του σχεδιασμού και της αισθητικής με στόχο να εκφραστούν προσωπικά και να “αναδείξουν το ιδιαίτερο σε πραγματικά εξωπραγματικό». Η αισθητική τους εμπνέει, με σκοτεινά αλλά ζεστά χρώματα, μεταλλικές λεπτομέρειες και στοιχεία του σύγχρονου βιομηχανικού design.

Επικεφαλής σχεδιαστής και ιδρυτής των Buster & Puch είναι ο Massimo Buster Minale, ο οποίος υπήρξε ιδρυτής της βραβευμένης εταιρείας design Minale + Man το 2001 και κορυφαίος αρχιτέκτονας και διακοσμητής του Λονδίνου. Ίδρυσε την Buster & Punch το 2012, και ψηφίστηκε πρόσφατα «ένας από τους κορυφαίους οραματιστές design της εποχής του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.