Αρχική Τεχνολογία Ηλεκτρικό ποδήλατο Audi E-Bike Wörthersee.

Ηλεκτρικό ποδήλατο Audi E-Bike Wörthersee.

by Andreas Rekopoulos
Audi e-bike Worthersee

Το Audi e-bike Wörthersee είναι το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο που παρουσίασε η γνωστή εταιρία αυτοκινήτων Audi και αποτελεί μια άσκηση τεχνολογικής καινοτομίας.

Το εντυπωσιακό σχεδιαστικά e-bike της Audi διαθέτει σκελετό από ανθρακονήματα και ζάντες 26 ιντσών “audi ultra blade” από το ίδιο ελαφρύ υλικό. Έτσι επιτυγχάνει συνολικό βάρος μόλις 21 κιλά! Το μικρό του βάρος σε συνδυασμό με τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα ισχύος 2.3 kW δίνουν στο Audi e-bike Wörthersee αναλογία 9,13 κιλά ανά κιλοβάτ, που αποτελεί νέο ρεκόρ για ηλεκτρικό ποδήλατο.

Παράλληλα το νέο δημιούργημα της Audi διαθέτει οθόνη touch screen και 5 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορα στάδια ηλεκτρικής υποβοήθησης ή ακόμη και να την απενεργοποιήσετε τελείως αν θέλετε. Η μετάδοση γίνεται με υδραυλικό σύστημα 9 ταχυτήτων παρόμοιας τεχνολογίας με το κιβώτιο γρήγορης αλλαγής R-tronic που έχουν τα Audi R8. Στο υβριδικό πρόγραμμα που συνδυάζει την δύναμη του αναβάτη με τον ηλεκτροκινητήρα (η Audi το ονομάζει pedelec)  το Audi e-bike Wörthersee φτάνει σχεδόν 80 χιλιόμετρα τελικής, ενώ αν δεν θέλετε να ιδρώσετε μπορείτε να φτάσετε τα 50 χιλιόμετρα μόνο με το ηλεκτρικό μοτέρ.

Με ολοένα και περισσότερες  εταιρίες αυτοκινήτων να εισέρχονται δυναμικά  στον χώρο των ηλεκτρικών ποδηλάτων (η αλλιώς e-bikes) η Audi επέλεξε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να διαφέρει. Έτσι αντί να ακολουθήσει  την  πεπατημένη και να φτιάξει ένα e-bike που προορίζεται για αστική μετακίνηση, δημιούργησε ένα όχημα-παιχνίδι που η γεωμετρία του είναι στημένη για ακροβατικά σε δύο τροχούς. Έτσι η εξέλιξη του ποδηλάτου έγινε σε συνεργασία με τον διάσημο μοτοσικλετιστή-κασκαντέρ  Julien Dupont, ο οποίος συμβούλεψε τους ανθρώπους της Audi ώστε να βελτιστοποιήσουν τις ακροβατικές δυνατότητες του e-bike Wörthersee.

Επίσης το e-bike Wörthersee διαθέτει και σύνδεση WLAN με το κινητό σας με την φωτογραφική  σας μηχανή, ώστε να καταγράφετε τα «κόλπα» σας σε βίντεο ασύρματα. Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν το Audi e-bike Wörthersee δεν είναι ένα όχημα που προορίζεται για ευρεία παραγωγή, αλλά μια πλατφόρμα εξέλιξης τεχνολογίας με έντονη διάσταση marketing.

Πάρα ταύτα όμως παραμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά και καλοσχεδιασμένα  e-bike που έχουμε δει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.