Αρχική Σπίτι & Design Iittala Vitriini από την Anu Penttinen.

Iittala Vitriini από την Anu Penttinen.

by Andreas Rekopoulos

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας μικροπράγματα που μόνιμα αναζητούμε διότι τα αφήνουμε όπου τύχει. Τα Vitriini της Φιλανδικής  Iittala είναι μια λύση αποθήκευσης για τα μικρά αυτά περιπλανώμενα αντικείμενα.

Τα Vitriini σχεδιάστηκαν από την Anu Penttinen, μια σχεδιάστρια-καλλιτέχνη με αδυναμία στα έντονα χρώματα και στο γυαλί. Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι είναι μικρά χρωματιστά γυάλινα κουτάκια. Ο σχεδιασμός στοχεύει στο να βάλει ο χρήστης μέσα στα Vitriini αγαπημένα του αντικείμενα που θέλει να αποθηκεύσει και ταυτόχρονα να προβάλει. Έτσι είναι στην ουσία μικροσκοπικές βιτρίνες που προστατεύουν το περιεχόμενο τους χωρίς όμως να το κρύβουν, εξ ου και η ονομασία τους.

Η βάσεις των Vitriini προσφέρονται σε διάφορα υλικά όπως γυαλί, ξύλο και αλουμίνιο, το καπάκι όμως είναι πάντα γυάλινο. Τα Vitriini εξυπηρετούν τέλεια ως κοσμηματοθήκες, θήκες για κλειδιά, γλυκά ή ότι άλλο φανταστεί κανείς. Ως διακοσμητικά στοιχεία είναι σαφώς πιο εντυπωσιακά τοποθετημένα σε ομάδες, ενώ τα καπάκια τους μπορούν να εναλλαχτούν δημιουργώντας πρωτότυπες διχρωμίες. Γιατί λοιπόν να κρύβετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα σε κάποιο συρτάρι? Με την σειρά Vitriini η Iittala σας προσκαλεί να τα εκθέσετε στο δικό σας χρωματιστό μίνι εκθετήριο.

Τα Vitriini διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων σε δύο μεγέθη 60 X 60 mm και 108 X 108 mm.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.