Αρχική Διάφορα Αναδιπλούμενο ποδήλατο iF Mode του Mark Sanders.

Αναδιπλούμενο ποδήλατο iF Mode του Mark Sanders.

by Andreas Rekopoulos

Το iF Mode σχεδιάστηκε από τον Βρετανό Mark Sanders για την Ταϊβανέζικη εταιρία Pacific Cycles και είναι ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο που συνδυάζει άψογο design, τεχνολογία και χρηστικότητα.

Τα σπαστά ποδήλατα είναι μια εξαιρετική λύση για αστική μετακίνηση, καθώς διπλώνουν και μπορούν εύκολα να μπούνε σε τρένα, λεωφορεία, μετρό και ασανσέρ.Βέβαια η ευκολία της αυξημένης ευελιξίας έχει και το ανάλογο αντίτιμο, καθώς το μικρό μέγεθος συνήθως σημαίνει μικρές ρόδες και χαμηλότερης ποιότητας περιφερειακά. Όμως το iF Mode της Pacific Cycles δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα κανονικό ποδήλατο.

Το καθαρό και μοντέρνο design του ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά, ενώ είναι γεμάτο προσεγμένες λεπτομέρειες και προχωρημένες τεχνικές λύσεις. Το iF Mode προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός κανονικού ποδηλάτου, ενώ όταν το διπλώσετε εξακολουθεί να πατάει στις ρόδες του ώστε να το τραβάτε μαζί σας εύκολα, όπως ακριβώς θα κάνατε με μια τροχήλατη βαλίτσα.

Αυτό που προσέχει κάποιος με την πρώτη ματιά είναι τα δισκόφρενα, τις όμορφες μεγάλες ζάντες αλουμινίου και την κρυμμένη αλυσίδα, που προστατεύει το παντελόνι σας από τα γράσα. Όμως το iF Mode κρύβει και άλλα πλεονεκτήματα, ο ειδικός μηχανισμός ξεδιπλώματος επιτρέπει στο ποδήλατο να ανοίξει σε 3 δευτερόλεπτα με μια μόνο κίνηση. Επίσης υπάρχει και ένας κλειστός μηχανισμός δύο ταχυτήτων, προστατευμένος διακριτικά μέσα στο κέντρο του πίσω τροχού.Την άψογη εικόνα συμπληρώνει η προσεγμένη δερμάτινη σέλα και οι δερμάτινες λαβές τιμονιού με τις χοντρές χειροποίητες ραφές.

Το εξαιρετικό designτου iF Mode έχει κερδίσει ήδη αρκετές σημαντικές διακρίσεις, όπως χρυσό βραβείο iF Design Award, χρυσό βραβείο στην κορυφαία διεθνή έκθεση CeBIT και το πολυπόθητο για κατασκευαστές ποδηλάτων Eurobike Award. Ενδεικτική τιμή 1800€.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.