Αρχική Τεχνολογία Ηχεία Grundig Audiorama 9000, σφαιρικός ήχος.

Ηχεία Grundig Audiorama 9000, σφαιρικός ήχος.

by Andreas Rekopoulos
Grundig Audiorama 9000 Speakers

Τα ηχεία Grundig Audiorama 9000 είναι η σύγχρονη εκδοχή του διαστημικού Grundig Audiorama, ενός από τα πιο πρωτοποριακά και κλασσικά Hi-Fi ηχεία της δεκαετίας του 70.

Τα αρχικά Audiorama του 70 είχαν το σχήμα σφαίρας και είχαν ενθουσιάσει τότε τους πάντες με την πρωτοποριακή σχεδιαστική τους προσέγγιση που ξεχώριζε αισθητικά από οποιοδήποτε άλλο ηχείο και τον πεντακάθαρο ήχο τους με διασπορά 360° μοίρες. Με καθαρές γραμμές, άψογη ποιότητα και κοφρυφαίο φινίρισμα τα αρχικά Audiorama εξέφραζαν τον σχεδιαστικό φουτουρισμό των 70ς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η σύγχρονη εκδοχή των Cult και πλέον άκρως συλλεκτικών Grundig Audiorama διατηρεί τον καινοτόμο (παρά την ηλικία του) σφαιρικό σχεδιασμό προσθέτοντας όμως σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητα να κρεμάσετε τα ηχεία απευθείας από το ταβάνι για μια εντελώς πρωτότυπη αισθητική.

Πρόκειται για ηχεία τριών δρόμων καθώς κάθε σφαίρα κρύβει στο εσωτερικό της 3 κώνους, δύο για τα μπάσα και τα μεσαία και ένα τουίτερ για τα πρίμα. Τα Audiorama 9000 έχουν ονομαστική ισχύ 120W με απόκριση 50Hz – 30kHz, ενώ η μέγιστη ισχύς τους είναι 180W. Οι 3 κώνοι των Audiorama 9000 παράγουν εξαιρετικά καθαρό ήχο, ενώ η διάταξη τους στο εσωτερικό της σφαίρας είναι τέτοια που τα μπάσα δεν αλλοιώνουν τα πρίμα.

Ο σφαιρικός σχεδιασμός τους τα κάνει και ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά από τα συμβατικά ηχεία, ενώ οι προσεγμένες λεπτομέρειες όπως η κεντρική ασημένια γραμμή και το γυαλιστερό  μεταλλικό λογότυπο της Grundig κάνουν εμφανές ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο αντικείμενο. Παρότι διατίθεται και βάση στήριξης για να τοποθετήσετε τα Audiorama 9000 στο πάτωμα ως ηχεία δαπέδου, η φυσική τους θέση είναι να κρεμαστούν από την οροφή, σαν ντισκομπάλες. Σε αυτή την θέση θα μπορέσουν τα ηχεία να διασπείρουν τον ήχο στον χώρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θυμίζοντας παράλληλα ένα κλασσικό στοιχείο της δεκαετίας του 70. Μεταξύ άλλων σημαντικών διακρίσεων βιομηχανικού σχεδιασμού τα Grundig Audiorama 9000 έχουν τιμηθεί και με το σημαντικό “IF Design Award” το 2008.

Με τα Audiorama 9000 η Grundig αποδίδει φόρο τιμής σε ένα από τα πιο διαχρονικά της προϊόντα που αποτέλεσε κομμάτι της ιστορίας των Hi-Fi. Η Γερμανική εταιρία που τις δεκαετίες του 60 και του 70 ήταν μια από τις ισχυρότερες εταιρίες κατασκευής συστημάτων ήχου έχει χάσει εδώ και πολλά χρόνια την αίγλη και την αναγνώριση της. Όμως τα Audiorama θυμίζουν τις εποχές που μεσουρανούσε καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικό σετ ηχείων που συνδυάζουν ποιότητα, πρωτοτυπία, κομψό σχεδιασμό και φυσικά καθαρό, διαυγές ήχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.