Αρχική Αρχιτεκτονική Η πεζογέφυρα δράκος του ποταμού Dragon King από τους NEXT Architects.

Η πεζογέφυρα δράκος του ποταμού Dragon King από τους NEXT Architects.

by Andreas Rekopoulos
Dragon King Harbor River Pedestrian Bridge by NEXT Architects

Η πεζογέφυρα του ποταμού Dragon King είναι ένα ακόμα από τα εντυπωσιακά Project που εξελίσσονται αυτή την στιγμή στην Κίνα, και παράλληλα μια από τις πιο συμβολικές και μεγαλεπήβολες πεζογέφυρες που έχουν φτιαχτεί ποτέ.

Η μήκους 185 μέτρων και ύψους 22 μέτρων πεζογέφυρα είναι έργο του Ολλανδικού αρχιτεκτονικού γραφείου NEXT Architects, οι οποίοι κέρδισαν τον διαγωνισμό ανάθεσης του έργου προτείνοντας ένα πολυεπίπεδο σχέδιο που διαφέρει από οτιδήποτε άλλο. Ο σχεδιασμός πέρα από χρηστικά κριτήρια εξυπηρετεί παράλληλα ως πόλος έλξης τουριστών, σύμβολο πολιτιστικής κουλτούρας, και φυσικά ως εικονικό τοπόσημο της επαρχίας Hunan.

Ο σχεδιασμός θυμίζει το μαθηματικό παράδοξο της λωρίδας Möbius μιας λωρίδας που δημιουργεί φαινομενικά συνεχόμενη επιφάνεια. Η πολιτιστική ταυτότητα του έργου αντανακλάται στο εντυπωσιακό προφίλ του απεικονίζει τον κινέζικο δράκο, το διαχρονικό σύμβολο της Κίνας. Παράλληλα σε δεύτερο χρόνο ο τρόπος που μπλέκονται οι τεράστιες ατσάλινες μεταλλικές λωρίδες μεταξύ του είναι μια αναφορά στον κλασσικό αρχαίο κινέζικο κόμπο, ένα πολιτιστικό στοιχείο που συναντάμε συχνά στην παραδοσιακή κινέζικη λαϊκή τέχνη.

Το έργο δεν αποσκοπεί μόνο στην προσβασιμότητα, σκοπός του είναι να αποτελέσει έναν συμβολισμό της πνοής ανάπτυξης της περιοχής, γεφυρώνοντας τις δύο όχθες με ένα τέτοιο εικονικό έργο η τοπική διοίκηση δίνει το μήνυμα ότι η περιοχή Meixi Lake District αποτελεί προτεραιότητα για οικιστική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη. Η πεζογέφυρα του ποταμού Dragon King είναι ουσιαστικά το έναυσμα για την ανάπτυξη της γύρω περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.