Αρχική Home Decor Φωτιστικό Hope από τους Francisco Gomez Paz και Paolo Rizzatto για την Luceplan.

Φωτιστικό Hope από τους Francisco Gomez Paz και Paolo Rizzatto για την Luceplan.

by Andreas Rekopoulos

Οι βασισμένοι στο Μιλάνο σχεδιαστές Francisco Gomez Paz και Paolo Rizzatto σχεδίασαν το φωτιστικό Hope για λογαριασμό της ανατρεπτικής Ιταλικής εταιρίας ειδών φωτισμού Luceplan.

Το ζητούμενο ήταν να δημιουργήσουν κάτι μοντέρνο και εντυπωσιακό που να έχει την οπτική δύναμη ενός πολυελαίου, όμως να χρησιμοποιεί μια μόνο λάμπα, για λόγους ευχρηστίας και κατανάλωσης ρεύματος. Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με ιδιοφυή μέθοδο, καθώς η κεντρική λάμπα περιβάλλεται από πολλά διάφανα φύλλα από Polycarbonate τα οποία λειτουργούν ως πρίσματα και διαχέουν το φως με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο. Επίσης κάθε κομμάτι έχει υποστεί ειδική επεξεργασία και διαθέτει πολλά μικροπρίσματα μέσα στην δομή του, ώστε να δημιουργείται αυτή η εικόνα των πολλών μικρών λάμψεων από όποια πλευρά και αν κοιτάξει κάποιος το φωτιστικό.

Τα πρίσματα είναι φτιαγμένα με την τεχνολογία των  “Φακών  Fresnel” και έτσι επιτυγχάνουν μεγάλη διάχυση του φωτός με μικρό μέγεθος. Το όνομα του φωτιστικού εμπνεύστηκε από το διαμάντι Hope το οποίο λόγο των αμέτρητων μικρών λάμψεων που δημιουργεί θεωρείται ότι συμβολίζει την “ελπίδα”. Καταπληκτικό Design από τους Gomez και Rizzatto, που συνδυάζει χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα, εξελιγμένη διαδικασία κατασκευής και λίγη μαγεία. Το Hope κέρδισε το 2010 και την σημαντική διάκριση Red Dot Design Award.

Το Hope παρότι σχεδιάστηκε μόλις το 2010 έχει ήδη γίνει ένα από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα της Luceplan και παράγεται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών και εφαρμογών. Υπάρχει μοντέλο για τοποθέτηση απευθείας στο ταβάνι ως πλαφονιέρα, για τοποθέτηση σε τοίχο, για δάπεδο, καθώς και τρία μεγέθη κρεμαστών πολυελαίων που είναι ίσως τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια. Ο εσωτερικός σκελετός που στηρίζει τα πρίσματα είναι μεταλλικός και η ποιότητα κατασκευής κινείται στα γνωστά υψηλά στάνταρντ της Luceplan.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.