Αρχική Διάφορα Όργανα γυμναστικής Home Gym Office από τους Philippe Starck και Eugeni Quitllet για την Alias.

Όργανα γυμναστικής Home Gym Office από τους Philippe Starck και Eugeni Quitllet για την Alias.

by Andreas Rekopoulos

Ο διάσημος Philippe Starck σχεδιάζει για πρώτη φορά για την Ιταλική εταιρία επίπλων Alias, όμως δεν πρόκειται για έπιπλα, αλλά για πρωτότυπα όργανα γυμναστικής.

Για τον σχεδιασμό της σειράς Home Gym Office ο Starck συνεργάστηκε με τον Eugeni Quitllet, η σειρά περιλαμβάνει δύο διαφορετικά σχοινάκια άλματος (ένα πλαστικό και ένα δερμάτινο),  ένα στρώμα γυμναστικής, μια κομψή κρεμάστρα και δύο μεγεθών βαράκια Fitness τα οποία συνοδεύονται και από μια εντυπωσιακή βάση αποθήκευσης.

Ο στόχος του σχεδιασμού ήταν να δημιουργηθεί μια σειρά από αξεσουάρ γυμναστικής που να δείχνουν κομψά σε οποιοδήποτε περιβάλλον και να μην χρειάζεται να αποθηκευτούν μετά την χρήση τους. Έτσι ο Starck σας προσκαλεί να τοποθετήσετε την βάση με τα βαράκια στο σαλόνι σας και να κρεμάσετε το σχοινάκι άλματος στον τοίχο του γραφείου σας. Το concept προϋποθέτει να γίνουν τα όργανα γυμναστικής μέρος του ντεκόρ σας, παρακινώντας σας έτσι να τα χρησιμοποιήσετε σε καθημερινή βάση.

Έτσι τα βαράκια έχουν μια τελείως οργανική φόρμα και όταν τοποθετηθούν στην βάση τους μοιάζουν με ένα μεταλλικό γλυπτό. Το σχοινάκι άλματος  έχει όμορφα μεταλλικά χερούλια και πρωτότυπους χρωματισμούς ενώ συνοδεύεται και από την αντίστοιχη κρεμάστρα για να το αποθηκεύετε με στυλ. Τέλος το δερμάτινο στρώμα γυμναστικής είναι τόσο κομψό, που εάν το διπλώσετε και το αφήσετε επάνω στο γραφείο σας μοιάζει σαν ένα καλόγουστο δερμάτινο ντοσιέ. Η σειρά Home Gym Office της Alias αποτελεί σίγουρα μια πρωτοποριακή προσέγγιση που φέρνει κοντά το lifestyle και την γυμναστική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.