Αρχική Μόδα & Ένδυση Ρολόι χειρός HM4 Thunderbolt από την MB&F.

Ρολόι χειρός HM4 Thunderbolt από την MB&F.

by Andreas Rekopoulos

Ένα κοινό ρολόι χειρός έχει ένα σχετικά απλό σκοπό, να λέει την ώρα. Όμως το HM4 της Ελβετικής εταιρίας MB&F δεν είναι απλά ένα ρολόι χειρός, είναι ένα μικρό έργο τέχνης που επιτελεί τον σκοπό του ρολογιού, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα άρτιο δείγμα μικρό-μηχανικής.

Εμπνευσμένο από το αεροδυναμικό σχήμα των αεροσκαφών  το HM4 είναι ένα μικρό κινητικό γλυπτό. Κάθε ένα από τα πάνω από 300 εξαρτήματα που αποτελούν αυτό το μικρό αριστούργημα είναι μοναδικό και εξελιγμένο ειδικά για το συγκεκριμένο ρολόι. Το ένα καντράν δείχνει την ώρα, ενώ το δεύτερο καντράν δείχνει την διαθέσιμη ενέργεια που έχει αποθηκευμένη το ρολόι για την κίνηση του.

Φτιαγμένο με απόλυτη προσοχή στην λεπτομέρεια το HM4 αποτελεί δείγμα υψηλής μηχανουργίας αλλά και αισθητικής. Μια παράξενη συσκευή που απεικονίζει την ώρα με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Βεβαίως σε τέτοια μικρά αριστουργήματα η χρηστική διάσταση είναι απλά η δικαιολογία, η πραγματική αξία του HM4 είναι η μοναδικότητα και η απόλυτη ακρίβεια συναρμολόγησης που το καθιστούν ένα μηχανικό κόσμημα. Ευτυχώς η τιμή απόκτησης ξεπερνά τα 100.000€, άρα μπορείτε να το θαυμάσετε χωρίς να σας μπαίνουν ιδέες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.