Αρχική Μόδα & Ένδυση Δερμάτινα Μποτάκια Puma Urban Mobility Highlander.

Δερμάτινα Μποτάκια Puma Urban Mobility Highlander.

by Andreas Rekopoulos
Puma Urban Mobility Highlander Sneakers

Η γνωστή εταιρία αθλητικών ειδών Puma εδώ και μερικά χρόνια έχει κάνει καθεστώς την συνεργασία με designer από τον χώρο της υψηλής μόδας, με σκοπό την δημιουργία συλλεκτικών σειρών. Μερικές από τις συνεργασίες αυτές έχουν αποδώσει καταπληκτικά αποτελέσματα που διαφοροποιούνται σαφώς από τα τυποποιημένα προϊόντα των μεγάλων εταιριών.

Μετά την πετυχημένη συνεργασία με ονόματα όπως οι Mihara Yasuhiro, Philippe Starck, Jil Sander, Zaha Hadid, Neill Barrett και Alexander McQueen, φέτος ήταν η σειρά του Hussein Chalayan. Ο Chalayan σχεδίασε για την Puma μια ολόκληρη σειρά προϊόντων με την ονομασία Puma Urban mobility. Η σειρά περιλαμβάνει, t-shirts, μπουφάν, τσάντες και φυσικά παπούτσια.  Από την χειμερινή συλλογή ξεχωρίσαμε τα δερμάτινα μποτάκια Puma με την ονομασία Urban Highlander. Το Urban Highlander θυμίζει λίγο το διαστημικό design προηγούμενων δεκαετιών και μοιάζει πολύ με παπούτσι που θα φορούσε ο Michael J. Fox στην γνωστή ταινία Back To The Future. Η επιτυχία βέβαια του Chalayan είναι ότι δένει την παρωχημένη διαστημική αισθητική των 80s με το σήμερα, δημιουργώντας ένα νοσταλγικά φουτουριστικό σχέδιο που κάνει το κλείσιμο με Velcro και πάλι μοντέρνο.

Τα sneakers της σειράς Puma Urban Mobility διατηρούν την άνεση ενός αθλητικού παπουτσιού, αλλά φυσικά δεν προορίζονται για αθλητισμό, εκτός βέβαια αν το clubbing θεωρείται αθλητική δραστηριότητα. Η ποιότητα κατασκευής τους είναι βέβαια σαφώς ανώτερη από τα τυποποιημένα αθλητικά παπούτσια, καθώς χρησιμοποιούν πραγματικό δέρμα Nappa υψηλής ποιότητας και ακόμη και η εσωτερική φόδρα είναι γνήσιο δέρμα.

Σε μια εποχή που τα αθλητικά παπούτσια έχει γίνει καθεστώς να φτιάχνονται από συνθετικά, η προσπάθεια μιας εκ των μεγάλων εταιριών του χώρου να φτιάξει κάτι καλύτερης ποιότητας, σε συνδιασμό με διαφορετική αισθητική σίγουρα με βρίσκει σύμφωνο. Τα Urban Highlander, είναι βέβαια παπούτσια μόδας και όχι αθλητικής δραστηριότητας. Όμως νομίζω ότι ο Chalayan, χρησιμοποιώντας προσεγμένες λεπτομέρειες, όπως τα ιδιαίτερα φαρδιά Velcro και το υπερυψωμένο πίσω μέρος με το γυαλιστερό δέρμα κατάφερε να δώσει έναν premium αέρα κρατώντας παράλληλα την αίσθηση του παπουτσιού trainer.

Τα Urban Highlander διατίθενται σε λευκό και μαύρο χρώμα που συνδυάζεται με λευκή, κόκκινη ή καφέ vulcanized σόλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.