Αρχική Σπίτι & Design Στεγνωτήριο πιάτων High & Dry από τους Black+Blum.

Στεγνωτήριο πιάτων High & Dry από τους Black+Blum.

by Andreas Rekopoulos
High & Dry Dishrack by Black and Blum

Τα στεγνωτήρια πιάτων είναι ίσως το πιο παραμελημένο αξεσουάρ κουζίνας από άποψης βιομηχανικού design. Παρότι σε κάθε κουζίνα υπάρχει και μια πιατοθήκη, σχεδόν καμία εταιρία δεν έχει ασχοληθεί να εξελίξει την μορφή και την χρηστικότητα του συγκεκριμένου αντικειμένου.

Όλα αυτά όμως αλλάζουν με το στεγνωτήριο High & Dry από το σχεδιαστικό δίδυμο Black+Blum. Με μορφή εμπνευσμένη από αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, όπως το εικονιζόμενο μουσείο τέχνης του Μιλγουώκι, σχεδιασμένο από τον Σαντιάγκο Καλατράβα, το High & Dry μοιάζει περισσότερο με μακέτα κάποιου φουτουριστικού κτιρίου παρά με στεγνωτήριο πιάτων. Εκτός από λειτουργικό, καταλήγει να είναι ένα πολύ εντυπωσιακό διακοσμητικό κουζίνας. Παράλληλα, ακολουθώντας πιστά την φιλοσοφία των Black+Blum η μορφή του αντικειμένου συμβάλει καθοριστικά στην χρηστικότητα.

Το High & Dry μπορεί να διπλώσει και να γίνει επίπεδο για οικονομία χώρου, οι όρθιες ακίδες χρησιμεύουν για το στράγγισμα ποτηριών τα οποία στεγνώνουν τάχιστα λόγο του καλύτερου αερισμού, η δίοδος στραγγίσματος του νερού είναι ρυθμιζόμενη ώστε το νερό να κατακρατείται στην πιατέλα του στεγνωτηρίου ή να ρέει προς τον νεροχύτη, τα στελέχη που ανάμεσα τους τοποθετούνται τα πιάτα είναι εύκαμπτα και μπορούν να φιλοξενήσουν σκεύη με διαφορετικό μέγεθος και πάχος. Τέλος περιλαμβάνεται και θήκη για μαχαιροπήρουνα που κουμπώνει σε οποιοδήποτε σημείο του στεγνωτηρίου επιθυμείτε και έχει τρύπα στραγγίσματος στον πάτο της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αθανασίου Μαρία 26/01/2022 - 00:11

Καλησπέρα σας. Πως μπορώ να προμηθευτώ τον συγκεκριμένο στεγνωτήρα πιάτων. Δεεν κατάφερα να τον βρώ στο online shop που διαθέτετε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.