Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό γραφείου Heron του Enrico Azzimonti για την Bilumen.

Φωτιστικό γραφείου Heron του Enrico Azzimonti για την Bilumen.

by Andreas Rekopoulos

Το LED φωτιστικό γραφείου Heron της Ιταλικής Bilumen σχεδιάστηκε από τον Enrico Azzimonti και συνδυάζει μινιμαλιστικό σχεδιασμό, εντυπωσιακό στυλ και υψηλή χρηστικότητα.

Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Μιλάνο στην έκθεση Euroluce του 2011 και εντυπωσίασε με τον αφαιρετικό σχεδιασμό του και το οικολογικό του design. Το υλικό κατασκευής είναι σχεδόν 100% αλουμίνιο, ένα ανθεκτικό και πλήρως ανακυκλώσιμο υλικό. Παράλληλα ο φωτισμός παράγεται από λυχνίες LED καταναλώνοντας ελάχιστη ενέργεια. Η καινοτομία όμως του σχεδίου είναι ο ευρηματικός τρόπος στήριξης των βραχιόνων.

Ενώ τα περισσότερα φωτιστικά γραφείου βασίζονται σε πολύπλοκους μηχανισμούς με ελατήρια και ατσάλινα καλώδια για να σταθεροποιηθούν σε διαφορετικές γωνίες, το Heron χρησιμοποιεί δισκοειδείς συνδέσμους που σταθεροποιούνται με σφίξιμο. Έτσι επιτυγχάνεται μηχανική, αλλά και οπτική απλότητα. Βασικό χαρακτηριστικό του Design είναι επίσης το κόκκινο καλώδιο ρεύματος, το οποίο είναι σκόπιμα εκτεθειμένο. Το κόκκινο χρώμα έρχεται σε αντίθεση με το ασημένιο σώμα του φωτιστικού και υπογραμμίζει την αφαιρετική γραμμή του. Η σειρά Heron περιλαμβάνει δύο διαφορετικά μοντέλα.

Η Bilumen γεννήθηκε στις αρχές του 21ου αιώνα στο Μιλάνο, παρά την σύντομη σχετικά ιστορία της έχει συνεργαστεί με αρκετούς θρυλικούς σχεδιαστές όπως τους Richard Sapper, Giugiaro Design, και Marco Zanuso, παρουσιάζοντας αρκετά πρωτοποριακά και εμπνευσμένα σχέδια φωτιστικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.