Αρχική Σπίτι & Design Γραφείο Halo Desk του Karim Rashid για την Dune.

Γραφείο Halo Desk του Karim Rashid για την Dune.

by Andreas Rekopoulos
Halo Desk Karim Rashid

Το Halo Desk είναι το πιο πρόσφατο έπιπλο που σχεδίασε ο ευρηματικός Karim Rashid είναι προϊόν της γνωστής για το προοδευτικό της στυλ Αμερικάνικης εταιρίας Dune.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Halo είναι μια διερεύνηση της εφαρμογής νέων υλικών σε έπιπλα γραφείου. Ο Karim Rashid γενικά έχει πάθος με τα συνθετικά και τεχνολογικά υλικά, διότι είναι εύπλαστα σε πολύπλοκα σχήματα και ευέλικτα σε χρωματισμούς, πράγμα που τα καθιστά ιδανικά για την εφαρμογή της οργανικής τεχνοτροπίας που χαρακτηρίζει τα δημιουργήματα του.

Στην περίπτωση του Halo για την επιφάνεια εργασίας χρησιμοποιήθηκε MDF, καλυμμένο όμως με μια ειδική επεξεργασία με ανθεκτική σατέν επίστρωση πολυουρεθάνης. Η βάση είναι περισσότερο χαρακτηριστική του ύφους και των υλικών που προτιμάει ο Rashid καθώς είναι από ημιδιάφανο ακρυλικό.

Το γραφείο παρέχει ικανοποιητικές δυνατότητες αποθήκευσης, έχει ένα συρτάρι για γραφική ύλη και ένα ντουλάπι φακέλων, ενώ τα δύο ανοιχτά κομμάτια του, προορίζονται το ένα για την τοποθέτηση υπολογιστή τύπου tower και το άλλο για εκτυπωτή ή επαγγελματική τσάντα.

Χωρίς να είναι κραυγαλέο το Halo παραμένει διαφορετικό και μοντέρνο, ενσωματώνοντας έτσι επιτυχημένα το διάφανο ακρυλικό σε εφαρμογή γραφείου εργασίας. Το Halo είναι διαθέσιμο σε ποικιλία έντονων χρωμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.