Αρχική Μόδα & Ένδυση Γυναικεία παπούτσια Invisible Shoes από την Andreia Chaves.

Γυναικεία παπούτσια Invisible Shoes από την Andreia Chaves.

by Andreas Rekopoulos
Invisible Shoe Collection by Andreia Chaves

Η Βραζιλιάνα σχεδιάστρια μόδας Andreia Chaves κάνει μία τολμηρή πρόταση στο χώρο της μόδας με τα φουτουριστικά γυναικεία παπούτσια Invisible Shoes.

Με design που παραπέμπει στην αρχιτεκτονική και τον κονστρουκτιβισμό, τα Invisible Shoes εντυπωσιάζουν κάθε λάτρη της φουτουριστικής και fashion forward αισθητικής. Σε συνεργασία με το Ολλανδικό studio προτυποποίησης Freedom of Creation, η Andreia Chaves συνδυάζει τις παραδοσιακές τεχνικές της υποδηματοποιίας με την σύγχρονη τεχνολογία του 3D-Printing, και δημιουργεί παπούτσια με μοναδικό οπτικό εφέ.

Τα γυναικεία παπούτσια Invisible Shoes είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται στην Ιταλία. Τα υλικό που χρησιμοποιείται είναι το δέρμα, ενώ στην εξωτερική επιφάνεια, στον «σκελετό» που περιβάλει το παπούτσι, χρησιμοποιείται νάιλον το οποίο διαμορφώνεται μέσω του 3D-Printing. Tα γυναικεία παπούτσια της Andreia Chaves υπάρχουν σε δύο εκδοχές: τα Invisible Shoes τα οποία καλύπτονται εξωτερικά με μικρά τριγωνικά κομμάτια καθρέφτη που κόβονται με laser, και τα Invisible Naked όπου η διαμπερής γεωμετρική εξωτερική δομή του παπουτσιού αφήνει ορατό το nude παπούτσι που υπάρχει στο εσωτερικό.

Η σχεδιάστρια εξερευνά την έννοια του αόρατου και τον τρόπο που ο χαμαιλέοντας προσαρμόζεται στο περιβάλλον του. Τα γυναικεία παπούτσια Invisible Shoes καθρεφτίζουν τα χρώματα και το φως του τριγύρω χώρου, όμως ταυτόχρονα αντανακλούν και λάμπουν προκαλώντας ένα εκπληκτικό οπτικό εφέ σε κάθε βήμα.

Η Andreia Chaves γεννήθηκε στο Σάο Παόλο και το έργο της εξέπληξε ευχάριστα ήδη από την περίοδο των σπουδών της στο Polimoda Fashion Institute της Φλωρεντίας. Η συλλογή της από γυναικεία παπούτσια Invisible Shoes έχει παρουσιαστεί σε πολλές επιδείξεις μόδας και περιοδικά σε όλο τον κόσμο. Το έργο της Chaves συνδυάζει τις μεθόδους της παραδοσιακής τεχνικής, τα πειραματικά υλικά και την χρήση της προηγμένης τεχνολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.