Αρχική Τεχνολογία Το Griffin Beacon μετατρέπει iPhone, iPad και iPod σε remote control.

Το Griffin Beacon μετατρέπει iPhone, iPad και iPod σε remote control.

by Andreas Rekopoulos

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στα σπίτια μας αμέτρητες συσκευές με τηλεχειρισμό και φυσικά για την κάθε συσκευή αντιστοιχεί και ένα Remote Control. Η χρήση ενός και μόνο Universal Remote Control για όλες τις συσκευές είναι σίγουρα καλή ιδέα, όμως το υψηλό κόστος των καλών universal remotes και η δυσκολία προγραμματισμού τους λειτουργεί αποτρεπτικά.

Ένα καλό universal remote συνήθως ξεκινάει από 150€ και αν θέλετε να έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής και touch screen η τιμή μπορεί να φτάσει αρκετές εκατοντάδες ευρώ. Σκεφτείτε όμως την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την άψογη οθόνη αφής ενός σύγχρονου Smartphone, όπως το iPhone ως τηλεχειριστήριο για όλες τις συσκευές σας. Παράλληλα ο προγραμματισμός των πλήκτρων είναι απλός διότι υπάρχει βάση δεδομένων με αμέτρητες συσκευές και ακόμη και τα πιο περίεργα πλήκτρα μπορούν απεικονιστούν εύκολα στην οθόνη αφής του κινητού σας.

Βέβαια υπάρχουν και άλλα gadgets που μετατρέπουν το iPhone σε τηλεχειριστήριο, όμως όλα περιλαμβάνουν “μάτι υπερύθρων” που πρέπει να βάζετε και να βγάζετε από το τηλέφωνο και να προσέχετε να μην χαθεί. Η διαφορά του Griffin Beacon είναι ότι δεν χρειάζεται να συνδέσετε τίποτα επάνω στο τηλέφωνο.

Το beacon συνδέεται με το iPhone μέσω Bluetooth και στέλνει σήμα με υπέρυθρες (IR) σε όλες τις άλλες συσκευές σας, όπως τηλεοράσεις, κλιματισμούς και στερεοφωνικά. Παράλληλα λειτουργεί με απλές μπαταρίες ΑΑ οι οποίες διαρκούν έως και τέσσερις μήνες και δεν χρειάζεται να συνδέσετε κανένα απολύτως καλώδιο. Κοστίζει μόλις 79$ (περίπου 61€) και λειτουργεί με όλα τα iPhone αλλά επίσης και με iPad και iPod touch, ενώ σύντομα θα υποστηρίζει και όλα τα κινητά με λειτουργικό Android και σύνδεση Bluetooth. Nομίζω ότι με το κινητό σας ως remote control δεν υπάρχει περίπτωση να χάσετε ξανά το remote, αλλά ακόμη και παραπέσει κάπου, παίρνετε ένα τηλέφωνο και το βρίσκετε.

Η παραμετροποίηση της συσκευής γίνεται με ένα δωρεάν software που ονομάζεται Dijit και μπορείτε να το κατεβάσετε από το App Store της Apple. Ήδη έχουν περαστεί στην βάση δεδομένων χιλιάδες συσκευές, άρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την συσκευή σας από το μενού και όλες οι ρυθμίσεις περνάνε αυτόματα. Εάν έχετε κάποιο πολύ σπάνιο ή ιδιαίτερο τηλεχειριστήριο μπορείτε επίσης από το γνήσιο remote control να μάθετε το νέο τις εντολές. Επίσης μπορείτε ελεύθερα να μετακινήσετε ή να αλλάξετε σχήμα στα κουμπιά, ώστε να βγαίνουν πρώτα αυτά που χρησιμοποιείται πιο συχνά ή να έχουν το μέγεθος που βολεύει για τα δάχτυλα σας.

Οι καινοτομίες του Griffin Beacon είναι πολλές, καταρχάς και μόνο το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να συνδέσετε τίποτα επάνω στο τηλέφωνο είναι τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με οποιαδήποτε ανταγωνιστική συσκευή. Κατά δεύτερον διαθέτει πολλαπλά “μάτια υπερύθρων” που στέλνουν σήμα προς πολλές κατευθύνσεις, κάτι που δεν είναι εφικτό με ένα remotecontrol. Τέλος η επικοινωνία με Bluetooth σημαίνει ότι το Beacon δεν χρειάζεται να έχει οπτική επαφή με το iPhone, πράγμα που το κάνει ιδανικό για να χειρίζεστε κρυμμένες συσκευές, όπως πχ. έναν ενισχυτή που βρίσκεται μέσα σε κάποιο έπιπλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.