Αρχική Σπίτι & Design Γραφείο Zanotta Cavour από τον Carlo Mollino.

Γραφείο Zanotta Cavour από τον Carlo Mollino.

by Andreas Rekopoulos

Το γραφείο Cavour της Zanotta είναι ένα από τα πιο κομψά και διαχρονικά γραφεία που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Σχεδιάστηκε το 1949 από τον σχεδιαστή και αρχιτέκτονα Carlo Mollino και βρίσκεται ακόμη σε παραγωγή ουσιαστικά απαράλλακτο. Απλό και γραμμικό Design σε συνδυασμό με φυσικά ποιοτικά υλικά δίνουν στο Cavour έναν μοναδικό χαρακτήρα. Το βασικό ίσως στοιχείο που κάνει το Cavour τόσο ξεχωριστό είναι η αίσθηση που δίνει ότι αιωρείται στον αέρα, χάρη στην έξυπνη χρήση της συρταριέρας ως στήριγμα και στην ανάλαφρη γυάλινη τάβλα.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που μετά από 60+ χρόνια το γραφείο Zanotta Cavour όχι μόνο παραμένει επιθυμητό, αλλά διατηρεί και τιμή πώλησης που προσεγγίζει τα 7.000€. Ένα απολύτως κλασσικό σχέδιο που δικαίως έχει γίνει σύμβολο του Ιταλικού Design.

Όμως παρότι το Cavour έχει ιδιαίτερα ανάλαφρο και αέρινο στυλ, ταυτόχρονα προσφέρει υψηλή εργονομία και επαρκείς αποθηκευτικούς χώρους, καθώς διαθέτει 5 συρτάρια, 2 ράφια και μια εξαιρετικά κομψή θήκη εγγράφων. Όλα τα ξύλινα κομμάτια του γραφείου είναι από μασίφ ξύλο οξιάς και διατίθενται σε φυσικό χρώμα ή σε wenge, ενώ οι αποθηκευτικοί χώροι είναι λακαρισμένοι σε μαύρο χρώμα.

Ένα μοναδικό γραφείο που θα δώσει άλλο αέρα σε οποιονδήποτε επαγγελματικό χώρο, και όχι μόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Σωτήρης Μπούρος 21/10/2018 - 00:56

Γειά σας,
Μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε αν μπορώ να αγοράσω αυτό το γραφείο και πόσο κοστίζει?
Ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.