Αρχική Σπίτι & Design Γραφείο Kenn του Kenyon Yeh για την Seletti.

Γραφείο Kenn του Kenyon Yeh για την Seletti.

by Andreas Rekopoulos
Kenn Desk by Kenyon Yeh for Seletti

Το γραφείο Kenn είναι μια διαφορετική πρόταση, ένα γραφείο που ξεχωρίζει σε όλα τα επίπεδα. Ο σχεδιαστής Kenyon Yeh επιστράτευσε όλη του την φαντασία και δημιούργησε για την Ιταλική Seletti ένα μικρό αριστούργημα.

Μέσα στην τεράστια ποικιλία γραφείων που διατίθενται στην αγορά το είναι μια εντελώς διαφορετική πρόταση. Κυκλοφορούν ευρέως γραφεία με πολυτελές, ρετρό ή μίνιμαλ ύφος, όμως το Kenn Desk έχει κάτι εντελώς δικό του, έχεις αυστηρές γραμμές όμως ταυτόχρονα είναι και αστείο, σχεδόν σαν να ξεπήδησε από κάποιο καρτούν. Παράλληλα όμως με το ανατρεπτικό design το Kenn Desk διατηρεί και την χρηστικότητα του στο μέγιστο. Διαθέτει ντουλάπι, συρταριέρα, θήκες εγγράφων, και ότι άλλο χρειάζεστε ένα γραφείο εργασίας. Ακόμη και ενσωματωμένο φως!

Η επιλογή του απόλυτου λευκού χρώματος δίνει στο γραφείο Kenn έναν μίνιμαλ χαρακτήρα, ενώ οι μικρές λεπτομέρειες από μασίφ φυσικού χρώματος ξύλο προσθέτουν μια ανατρεπτική, αναπάντεχη πινελιά.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται σαν τα κομμάτια που συνθέτουν το Kenn να βρέθηκαν τυχαίο το ένα επάνω στο άλλο (αυτή και είναι μια από τις όμορφες νότες του σχεδίου) όπως αν κάποιος παρατηρήσει λίγο πιο προσεκτικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι αποθηκευτικές λύσεις είναι ιδιαίτερα μελετημένες ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για να αυξομειωθεί το μήκος του γραφείου ή να αλλάξει η διευθέτηση των συρταριών και των ντουλαπιών. Καθώς το Kenn αποτελείται από «κομμάτια» αυτά μπορούν να ανασυντεθούν μα διάφορους τρόπους δημιουργώντας διαφορετικά μεγέθη και σχέδια.

Χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία το γραφείο Kenn είναι ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και φρέσκο σχέδιο με εντυπωσιακά άρτια εργονομία. Ένα από τα «κλασσικά» του μέλλοντος χωρίς αμφιβολία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.