Αρχική Σπίτι & Design Γραφείο Cartesia της NOSIGNER για την Colors.

Γραφείο Cartesia της NOSIGNER για την Colors.

by Andreas Rekopoulos
Cartesia Desk by Colors

Το γραφείο Cartesia της Ιαπωνικής COLORS  είναι ένα κομψό και ιδιαίτερα λειτουργικό  γραφείο, με διαχρονικό σχεδιασμό και φυσικά υλικά.

Αυτό που κάνει το γραφείο Cartesia να ξεχωρίζει, είναι η εργονομική και απόλυτα πρακτική μονάδα των πέντε συρταριών, η οποία δίνει στον χρήστη την δυνατότητα να τα ανοίγει προς δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Έτσι μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί πολλά συρτάρια ταυτόχρονα, έχοντας πρόσβαση στην πλήρη χώρο του συρταριού και χωρίς «νεκρά σημεία». Το όνομα του γραφείου, εμπνευσμένο από τον Rene Descartes εισηγητή  του καρτεσιανού συστήματος συντεταγμένων, δεν είναι παρά ένας σαφής, λεκτικός υπαινιγμός στον ευρηματικό μηχανισμό των συρταριών και τις δύο δυνατές κατευθύνσεις ανοίγματος που διαθέτει.

Υπάρχει επίσης ένα μικρό συρτάρι κατάλληλο για την τοποθέτηση και τακτοποίηση των καλωδίων και ένα μεγαλύτερο στο βάθος του γραφείου όπου μπορούν να αποθηκευτούν μεγαλύτερα έγγραφα. Η στιβαρή και ανθεκτική κατασκευή του γραφείου αποκτά κομψότητα με τη χρήση ενός μόνο κυλίνδρου ως μέσου στήριξης απέναντι από τη μονάδα των πέντε συρταριών. Ο σχεδιασμός του Cartesia έγινε από την Ιαπωνική NOSIGNER η οποία δημιούργησε ένα μοντέρνο γραφείο με ξεχωριστή προσωπικότητα, κατάλληλο τόσο για επαγγελματικούς, όσο και για ιδιωτικούς χώρους.

Η NOSINGER είναι μία εταιρία design με έδρα την Yokohama η οποία θέτει ως πρωταρχικό της στόχο την υψηλή ποιότητα και δίνει ιδιαίτερο βάρος στον εντοπισμό και την επίλυση εργονομικών προβλημάτων στο χώρο του σχεδιασμού. Γι’ αυτό το σκοπό θέτει στην υπηρεσία της μία διεπιστημονική ομάδα η οποία έχει καταφέρει μέσα από την έρευνα και τη συνεργασία διαφορετικών ειδικοτήτων να αναδείξει την εταιρία και τα προϊόντα της, δραστηριοποιούμενη σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Κατασκευασμένο με τις παραδοσιακές ιαπωνικές τεχνικές επάνω στην επεξεργασία του ξύλου, το γραφείο Cartesia, κατασκευάζεται  από  καρυδιά ή ιαπωνικό ξύλο Tamo. Αγκαλιάζοντας λοιπόν την Ιαπωνική παράδοση, η COLORS, σε συνεργασία με τη NOSIGNER, μας προτρέπουν να την απολαύσουμε και να την ζήσουμε στον σύγχρονο, καθημερινό τρόπο ζωής μας, μέσα από χρηστικά και όμορφα αντικείμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.