Αρχική Σπίτι & Design Ράφια για βιβλία Graffititek με ενσωματωμένο φωτισμό.

Ράφια για βιβλία Graffititek με ενσωματωμένο φωτισμό.

by Andreas Rekopoulos

Τα ράφια για βιβλία Graffititek είναι δουλειά του νεαρού Γάλλου Designer Charles Kalpakian και το Design τους είναι εμπνευσμένο από την χαρακτηριστική τεχνοτροπία Γκράφιτι των Παριζιάνων καλλιτεχνών του δρόμου.

Αντίθετα με τις ευθείες γραμμές των κλασσικών ραφιών για βιβλία, τα ράφια Grafftitek τοποθετούν τα βιβλία με έναν άτακτο τρόπο που συνδυάζει το χάος με την τάξη. Υπό μια έννοια τα βιβλία φαίνονται άναρχα τοποθετημένα, όμως από μια άλλη οπτική γωνία ο διαχωρισμός του επίπλου σε διαφορετικά ράφια βοηθάει να διανεμηθούν τα βιβλία σε κατηγορίες.

Το στοιχείο όμως που κάνει τα ράφια για βιβλία Graffititek να ξεχωρίζουν είναι τα ενσωματωμένα φωτιστικά σώματα που έχουν την μορφή φωτεινών βιβλίων και παράγουν έναν “μαλακό” ατμοσφαιρικό φωτισμό. Τα Graffititek είναι ένα ευέλικτο μέσο αποθήκευσης και έχουν έναν έντονο διακοσμητικό ρόλο, λόγω του δραματικού φωτισμού και της έντονης ασυμμετρίας τους. Ο Kalpakian έχει σχεδιάσει δύο παραλλαγές των ραφιών. Το αρχικό Graffititek στην παραπάνω φωτογραφία και το Graffititek 2 που έχει μεταλλικά ράφια για βιβλία και μπορείτε να δείτε στην συνέχεια του άρθρου.

Δυστυχώς τα Graffititek δεν είναι ακόμη σε παραγωγή, όμως δεδομένου του ταλέντου που έχει δείξει ο Kalpakian και της δημοτικότητας των σχεδίων του σε ιστοσελίδες που ασχολούνται με Design δεν είναι διόλου απίθανο σύντομα κάποια εταιρία επίπλων να τα φτιάξει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.