Αρχική Τέχνη Γλυπτά ζώων από καθρέφτη από τον Arran Gregory.

Γλυπτά ζώων από καθρέφτη από τον Arran Gregory.

by Andreas Rekopoulos
Animal Sculptures Made Of Mirror Arran Gregory

Ο Arran Gregory δημιουργεί μοναδικά γλυπτά ζώων φτιαγμένα από καθρέφτη. Τα δημιουργήματα του είναι γεωμετρικά, κομψά και ιδιαίτερα πρωτότυπα. Στην ουσία κατασκευάζει, στερεομετρικά, τον σκελετό άγριων ζώων, και εν συνεχεία επενδύει τα αλλεπάλληλα επίπεδα, που δημιουργούνται μεταξύ των αξόνων, με μικρές επιφάνειες καθρέφτη.

Ο Gregory χρησιμοποιεί αυτά τα στιβαρά γεωμετρικά σχήματα και τις έντονες γωνίες σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό ανακλαστικό υλικό του καθρέφτη για να δημιουργήσει φουτουριστικά γλυπτά ζώων από καθρέφτη που αλληλεπιδρούν με τον θεατή. Η διαδικασία παραπέμπει στα λογισμικά σχεδίασης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και για το αποτέλεσμα συνδυάζονται αρμονικά, τόσο η μοντέρνα προσέγγιση, όσο και οι κλασσικές τεχνικές της γλυπτικής.

Ο Gregory τονίζει: «Εφάρμοσα την ψηφιακή αισθητική όπως αυτή εμφανίζεται στο ανθρώπινο βλέμμα. Η αισθητική μου είναι ψηφιακή, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου είναι σε αναλογικό format. Τα γλυπτά μου ενέχουν αυτή την αντίθεση: δείχνουν σαν να μπορούσαν να παραχθούν σε βιομηχανική κλίμακα, από μία μηχανή».

Ο Arran Gregory αποφοίτησε από το Chelsea College of Art & Design το 2009 όπου σπούδασε Graphic Design for Communication. Είναι ένας καλλιτέχνης που κινείται ανάμεσα στην γλυπτική και την εικονογράφηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.