Αρχική Σπίτι & Design Γλυπτά Έπιπλα Enignum από τον Joseph Walsh.

Γλυπτά Έπιπλα Enignum από τον Joseph Walsh.

by Anna Karataglidou
Enignum furniture b Joseph Walsh

Μοναδικά από κάθε άποψη τα ξύλινα γλυπτά έπιπλα Enignum του Ιρλανδού σχεδιαστή και καλλιτέχνη Joseph Walsh μοιάζουν να έχουν βγει μέσα από παραμύθι. Ο σχεδιαστής μένει πιστός στο υλικό με το οποίο δουλεύει και στις δημιουργίες του διακρίνει κανείς την αγάπη του για τη φύση.

Η σειρά Enigmun αποτελείται από γλυπτά έπιπλα – έργα τέχνης και πετυχαίνει τον κύριο στόχο του δημιουργού τους: να ενισχύσει την ποιότητα ζωής με αντικείμενα που ξεπερνούν τη χρηστικότητα και την αισθητική. Τα έπιπλα Enignum πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, εκφράζοντας στο χώρο τη συνείδηση και ικανότητα αυτού που τα έφτιαξε από τη μία μεριά και διεγείροντας οπτικά και απτικά τις αισθήσεις όσων έρχονται σε επαφή μαζί τους από την άλλη.

Η συλλογή από γλυπτά έπιπλα Enignum περιλαμβάνει καθίσματα, τραπέζια, ράφια και κρεβάτια με ξυλόγλυπτο σκελετό με εντυπωσιακά ρευστές καμπύλες. Ο σχεδιαστής δούλεψε με λωρίδες ξύλου τις οποίες επεξεργάστηκε έτσι ώστε να σχηματίσουν συνθέσεις. Το αποτέλεσμα εκτός του ότι φανερώνει μια ειλικρίνεια σε σχέση με τον τρόπο και το υλικό κατασκευής, εκμεταλλεύεται τις ιδιότητες του ξύλου για να πάρει τη μορφή του. Η λέξη Enignum είναι σύνθεση των λέξεων Enigma (αίνιγμα, μυστήριο) και Lignum (ξύλο), και εκφράζει την άποψη του Walshότι «Το μυστήριο κάθε σύνθεσης κρύβεται στο υλικό της.»

Κάθε κομμάτι της σειράς Enignum είναι μοναδικό και ένα στο είδος του, φτιαγμένο στο χέρι από τον ίδιο τον Joseph Walsh, αλλά και την μικρή ομάδα συνεργατών του στούντιο Joseph Walsh (1999). Η ιδιομορφία τους τους έχει δώσει θέση σε εκθέσεις μερικών από τα πιο γνωστά μουσεία και ιδιωτικές συλλογές παγκοσμίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.