Αρχική Τεχνολογία Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003 Το απόλυτο Supercar.

Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003 Το απόλυτο Supercar.

by Andreas Rekopoulos
Scuderia Cameron Glickenhaus SCG 003 Supercar

Το SCG003 της Scuderia Cameron Glickenhaus είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο για χρήση δρόμου, το απόλυτο Supercar καθημερινής χρήσης.

Σε αντίθεση με τα σύγχρονα υπεραυτοκίνητα που γίνονται ολοένα και πιο βαριά, πιο δυνατά και πιο πολύπλοκα το SCG003 επιστρέφει πίσω στις ρίζες και βασίζεται στο μικρό βάρος και το προσεγμένο στήσιμο. Το όνειρο του ιδρυτή της εταιρίας Jim Glickenhaus ήταν η δημιουργία ενός καθαρόαιμου όσο το δυνατόν πιο κοντά στην εμπειρία ενός πραγματικού αγωνιστικού.

Έτσι το SCG003 είναι σημαντικά μικρότερο σε μέγεθος, κυβικά, δύναμη αλλά και βάρος από τα τέρατα του ανταγωνισμού που πλέον πολλά ξεπερνάνε τα 1000 άλογα σε ιπποδύναμη Στην καρδιά του SCG003 βρίσκεται ένας κινητήρας διάταξης V6 3.5 λίτρων κατασκευής Honda ο οποίος με την χρήση διπλών turbo φτάνει τα 600 άλογα ιπποδύναμη, όμως με βάρος μικρότερο από 1200 κιλά και προσεκτική μελετημένη αεροδυναμική το SCG003 μετατρέπεται σε φονέα γιγάντων.

Ενδεικτικά το 2015 ένα SCG003 ρυθμισμένο στα 522 άλογα ιπποδύναμη έσπασε εύκολα το ρεκόρ πίστας στην διάσημη πίστα του Nurburgring αφήνοντας πίσω αυτοκίνητα με διπλάσια ιπποδύναμη.

Οι καταιγιστικές του επιδόσεις καθιστούν το SCG003 ένα σοβαρό υποψήφιο για τον τίτλο του απόλυτου Supercar, ενώ η εξωτική αλλά και διαφορετική εξωτερική εμφάνιση το κάνει να ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.