Αρχική Τέχνη Μοναδικά Γυάλινα Βάζα Murano από τον Yoichi Ohira.

Μοναδικά Γυάλινα Βάζα Murano από τον Yoichi Ohira.

by Anna Karataglidou
ECristallo Sommerso Murano glass vase collection by Yoichi Ohira

Οδηγημένος από την αγάπη του για την Ιταλία και το γυαλί, ο Ιάπωνας σχεδιαστής Yoichi Ohira δημιουργεί εκπληκτικά γυάλινα βάζα Murano σε συνεργασία με τους καλύτερους τεχνίτες του νησιού. Ο Ohira μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Ιαπωνίας και Ιταλίας, και κατορθώνει στις δημιουργίες του να συνδυάσει την δική του πολιτιστική κληρονομιά με την ιταλική τεχνοτροπία. Ο ίδιος έχει σχολιάσει ότι η δική του ιαπωνική ευαισθησία εκφράζει απόλυτα την αντίστοιχα ευαίσθητη ιστορία του Βενετσιάνικου γυαλιού.

Φυσικά, οι δημιουργίες του είναι προϊόντα συνεργασίας με μερικούς από τους καλύτερους υαλουργούς της Ιταλίας, τους Maestro Andrea Zilio, Maestro Livio Serena και Maestro Giacomo Barbini. O Livio Serena ανήκει σε μια οικογένεια υαλουργών από το νησί Murano, οι οποίοι δημιουργούν τεχνουργήματα από γαλί από τον 15ο αιώνα. O Giacomo Barbini είναι κορυφαίος τεχνίτης και ένας από τους πιο διάσημους χαράκτες γυαλιού στο νησί. Τέλος ο Andrea Zilio είναι διεθνούς φήμης υαλουργός ο οποίος μάλιστα τιμήθηκε το 2013 με το “Glassin Venice Prize ″ ίσως την κορυφαία διάκριση που μπορεί να πετύχει ένας υαλουργός του Μουράνο.

Με βάση τα εμπνευσμένα από παραδοσιακές μορφές της ιαπωνικής κεραμοποιίας σχέδια του Yoichi Ohira, η ιταλική τεχνοτροπία και το ιαπωνικό design έχουν δώσει μερικά από τα πιο όμορφα γυάλινα βάζα Murano που έχουμε δει. Μία σειρά έργων του καλλιτέχνη είναι και η σειρά από διάφανα μινιμαλιστικά γυάλινα βάζα Murano με τίτλο “Cristallo sommerso”, δηλαδή βυθισμένος κρύσταλλος. Η Ιαπωνική καθαρότητα των μορφών και η αφαιρετική γεωμετρία παίρνουν μορφή χάρις στην κορυφαία ιταλική δεξιοτεχνία. Το αποτέλεσμα πραγματικά μαγεύει!

Ο Yoichi Ohira σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βενετίας όπου και εγκαταστάθηκε από το 1973. Κατόπιν εργάστηκε για πολλά χρόνια σαν σχεδιαστής σε εργαστήρια υαλουργίας του νησιού Murano, πριν αποφασίσει να ανοίξει δικό του εργαστήριο με ετήσια παραγωγή που με τα βίας φτάνει τα 150 κομμάτια. Τα έργα του θεωρούνται έργα τέχνης και εκτίθενται από τις πιο γνωστές γκαλερί παγκοσμίως.

Ευχαριστούμε την Friedman Gallery της Νέας Υόρκης, έναν από τους θερμότερους υποστηρικτές της δουλειάς του Yoichi Ohira για τις υπέροχες φωτογραφίες που μας παρείχαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.