Αρχική Μόδα & Ένδυση Γυαλιά pq Eyewear από τον Ron Arad.

Γυαλιά pq Eyewear από τον Ron Arad.

by Andreas Rekopoulos

Το καλοκαίρι έρχεται και φαντάζομαι πολλοί ψάχνουν για καινούργια γυαλιά ηλίου. Ασφαλώς οι περισσότερες επιλογές «συνηθισμένων» οπτικών προέρχονται από τον χώρο της μόδας. Η pq Eyewear όμως δεν είναι κάποια εταιρία μόδας, αλλά το πιο πρόσφατο project του διάσημου αρχιτέκτονα και βιομηχανικού σχεδιαστή Ron Arad.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν ένας θρύλος του σύγχρονου Design αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα από τον σχεδιασμό καναπέδων, βιβλιοθηκών και φωτιστικών και να επενδύσει τον χρόνο του σε ένα project οπτικών? Μα φυσικά γεννιέται η pq Eyewear και παρουσιάζει μοναδικά γυαλιά με χρηστικές ευκολίες που ούτε καν είχαμε φανταστεί.

Πως θα σας φαινόταν να έχετε γυαλιά που είναι εξαιρετικά ελαφριά, ο σκελετός τους έχει μεταβλητή γεωμετρία, η γέφυρα τους ρυθμίζεται σε μήκος και δεν χρειάζεται καν να τα κλείσετε όταν τα βγάλετε γιατί κλείνουν μόνα τους? Αυτές είναι οι καινοτομίες της σειράς γυαλιών A-Frame από την pq Eyewear. Προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε πρόσωπο, έχουν άψογη ποιότητα και φυσικά μοναδικό στυλ που τα κάνει και ξεχωρίζουν από οτιδήποτε άλλο. Η σειρά περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από γυαλιά ηλίου αλλά και γυαλιά οράσεως.

Ο σκελετός των γυαλιών A-Frame είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους. Η καινοτομία είναι ότι ο σκελετός αποτελείται από ένα εύκαμπτο σύρμα, το οποίο είναι «ντυμένο» με άκαμπτους σωλήνες από αλουμίνιο. Αφήνοντας το σύρμα εκτεθειμένο σε διάφορα στρατηγικά σημεία, ο σκελετός κάμπτεται και τα γυαλιά αλλάζουν σχήμα και γεωμετρία. Έτσι ρυθμίζεται εύκολα το μήκος της γέφυρας και η απόσταση των φακών μεταξύ τους. Επίσης με μια απλή ρύθμιση μπορεί να αλλάξει και το ύψος των φακών σε σχέση με το σημείο έδρασης του σκελετού. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι αν οι φακοί κάθονται πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά, μπορείτε να τους φέρετε στο ύψος που προτιμάτε.

Οι χρηστικές ευκολίες όμως δεν τελειώνουν εδώ, ακόμη και το κλείσιμο των γυαλιών A-Frame είναι διαφορετικό. Αντί για συνδετικούς μηχανισμούς με βίδες και σούστες (που όλοι ξέρουμε ότι χαλαρώνουν και χαλάνε) τα A-Frame, απλά «στραβώνουν» στο σημείο που πρέπει, ώστε να τα φορέσετε και όταν τα βγάλετε «κλείνουν» μόνα τους καθώς επανέρχονται στο αρχικό τους σχήμα.

Εκτός από τα καινοτόμα A-Frame η pq Eyewear έχει και μια δεύτερη σειρά κοκάλινων γυαλιών, τα Corbs. Τα Corbs δεν έχουν τις εξελιγμένες δυνατότητες ρυθμίσεων των A-Frame, όμως αποτελούν τα μοναδικά κοκάλινα γυαλιά που κλείνουν χωρίς βίδες. Χάρη σε έναν πατενταρισμένο αρθρωτό μηχανισμό, το πλαϊνό μέρος διπλώνει χωρίς βίδες που μπορεί να χαλαρώσουν ή να χαθούν.

Αμφότερες οι δύο νέες σειρές γυαλιών από τον Ron Arad διαθέτουν ξεχωριστό Design ενώ παράλληλα εισάγουν νέες μηχανικές ιδέες και λειτουργικές δυνατότητες σε ένα δημοφιλές αξεσουάρ που έχει παραμείνει ουσιαστικά ίδιο για πάρα πολλά χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.