Αρχική Μόδα & Ένδυση Γυαλιά ηλίου Retro Super Future Flat Top.

Γυαλιά ηλίου Retro Super Future Flat Top.

by Andreas Rekopoulos
Retro Super Future Flat Top Sunglasses

Τα γυαλιά ηλίου Flat Top της Ιταλικής Retro Super Future, συνδυάζουν κομψή, αυστηρή γραμμή με μια απαραίτητη δόση ρετρό γοητείας.

Η Retro Super Future, γνωστή και ως Super κατασκευάζει χειροποίητα γυαλιά  που το στυλ τους προσεγγίζει τον φουτουρισμό μέσα από την αισθητική του κλασσικού Ιταλικού design της δεκαετίας του 70. Ακούγεται οξύμωρο, παράταιρο, σίγουρα τραβηγμένο, όμως η εναλλακτική εταιρία οπτικών των Daniel και Simon Beckerman καταφέρνει να δημιουργεί σχέδια που είναι φουτουριστικά ρετρό, και είναι απλά SUPER.

Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες σειρές γυαλιών ηλίου που βγάζει, είναι η Flat Top που βασίζεται σε μια γνωστή διαχρονική γραμμή, φιλτραρισμένη όμως μέσα από την μινιμαλιστική λογική της Retro Super Future. Αγαπημένο μας μοντέλο είναι σίγουρα το συλλεκτικό Flat Top Leather, το οποίο είναι εξ ολοκλήρου ντυμένο με δέρμα.

Η Retro Super Future είναι μια εναλλακτική μάρκα ιδιαίτερα αγαπημένηνη από όσους προτιμάνε ένα διαφορετικό «πειραματικό» στυλ. Ενδεικτικά μερικοί διάσημοι που είναι φαν της SUPER και έχουν συμβάλει στην διάδοση της είναι οι  Kanye West, Daft Punk, Who Made Who, Justice, Pedro Winter (and his “Ed Crew”), Simian Mobile Disco, CSS, Elio Fiorucci, Sienna MIller, Jessica Alba KAI Valentino Rossi.

Παράλληλα πολλά ιστορικά καταστήματα παγκοσμίως, που αναγνωρισμένα θέτουν τα στάνταρντ και πρεσβεύουν προχωρημένο στυλ διαθέτουν οπτικά SUPER. Όπως ενδεικτικά το Colette στο Παρίσι, το 10 Corso Como στο Μιλάνο, το Barneys στην Νέα Υόρκη, το Caliroots στην Στοκχόλμη και πολλά άλλα.

Όλα τα οπτικά της Retro Super Future είναι χειροποίητα και φτιάχνονται στην Ιταλία, από φέτος μάλιστα οι φακοί τους προμηθεύονται από την ZEISS μια εταιρία που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ποιοτική κατασκευή φακών για γυαλιά. Αν διαβάσατε ως εδώ σίγουρα θα περιμένετε να ακούσετε και μια εξαιρετικά υψηλή τιμή πώλησης, η ευχάριστη έκπληξη είναι ότι τα γυαλιά ηλίου Retro Super Future αντιθέτως είναι ιδιαίτερα προσιτά (σε σχέση με τα επώνυμα Ιταλικά γυαλιά ηλίου πάντα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Tania 19/06/2014 - 01:11

Ξέρετε μήπως κάποιο κατάστημα που να διαθέτει τα συγκεκριμένα γυαλιά στη Θεσσαλονίκη?? 🙂

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Andreas Rekopoulos 19/06/2014 - 15:55

Δυστυχώς Τάνια δεν γνωρίζουμε που θα βρεις (αν υπάρχουν) γυαλιά της μάρκας Retro Super Future στην Θεσσαλονίκη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.