Αρχική Σπίτι & Design Γεωμετρικό τραπέζι Swarm της Natalie Goldfinger.

Γεωμετρικό τραπέζι Swarm της Natalie Goldfinger.

by Andreas Rekopoulos
Swarm Transforming Table by Natalie Goldfinger

Η νεαρή σχεδιάστρια Natalie Goldfinger παρουσιάζει ένα ξεχωριστό τραπέζι που συνδυάζει εντυπωσιακό design με μια μεγάλη σειρά από χρηστικές καινοτομίες.

Το τραπέζι μπορεί εύκολα να αλλάξει σχήμα και σύνθεση, ενώ τα αφαιρούμενα  κομμάτια που αποτελούν την τάβλα του μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πάρα πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα μπορούν εξυπηρετήσουν ως δίσκοι σερβιρίσματος ή να δημιουργήσουν ανοίγματα διαφόρων μεγεθών για να περάσει ένα καλώδιο, βγει από μέσα ένα φωτιστικό ή ακόμη και να στερεωθεί εκεί ένα μπουκέτο με λουλούδια!

Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από την φύση, και συγκεκριμένο από ένα «Σμήνος» εξ ου και η ονομασία Swarm. Ένα σμήνος είναι μια συλλογική συμπεριφορά και κίνηση που αποτελείται από πολλές ξεχωριστές οντότητες. Έτσι και το τραπέζι Swarm είναι ένα σύνολο που αποτελείται από πολλά μικρά αυτόνομα στοιχεία. Από την υλοποίηση του περίτεχνου αυτού σχεδίου προκύπτουν οι από πρακτικές ευκολίες που προσφέρει το αντικείμενο, ένα έξυπνο design που συνδυάζει ευχάριστη μορφή με ουσία.

Η μεγαλύτερη δυσκολία της κατασκευής έγκειται στον πολύπλοκο σκελετό που είναι φτιαγμένος εξ ολοκλήρου από ξύλο, κατόπιν εφαρμόζονται επάνω τα διαφόρων μεγεθών ξύλινα τρίγωνα που συνθέτουν την τάβλα. Η γεωμετρική σύνθεση του σχεδίου δείχνει ιδιαίτερα μοντέρνα διατηρώντας παράλληλα και μια δόση κλασσικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.